Pàgina web disponible només de manera limitada
Si us plau, activi les cookies per utilitzar la pàgina web en tota la seva extensió

Escola de formatges suïssos

El formatge suís té un enorme potencial Als nostres cursos, impartim coneixements sòlids i especialitzats, consells pràctics per a una prestació perfecta i les competències per aconseguir unes vendes exitoses.

Mòduls de l'Escola de formatges de Suïssa

Mòdul A1 Formatgelogia

Des de la llet fins a una àmplia gamma de formatges, des dels ingredients fins a la qualitat i la nutrició. Després d'aquest curs ja us haureu familiaritzat amb tots els fonaments del formatge com a aliment i beguda.

Més informació sobre el Mòdul A1 Formatgelogia

Participants
Aquest curs està adreçat a treballadors, personal temporal i aprenents del sector formatger, la gastronomia i altres sectors alimentaris, així com a persones que canvien de carrera i a particulars que hi estiguin interessats.

Contingut
Fabricació:
fonaments de la producció i factors de producció, ingredients, maduració i refinament del formatge

Varietat: formatges per espècie animal, fermesa i contingut de greix, formatges amb ingredients, formatges de temporada, resum de la varietat suïssa, degustació

Suïssa, país dels formatges: ús de la terra, importància de la indústria làctica, consideracions econòmiques i ecològiques
estructura de la indústria formatgera, mercat/comerç de formatges, importació i exportació

Val la pena conèixer: etiquetes (AOP/IGP, formatge orgànic, etc.) i criteris d'etiquetatge, altres denominacions d'origen
i la seva importància (formatge alpí, formatge de muntanya, etc.), característiques de qualitat i nutrició (piràmide alimentària)

Durada i preu:
De 10:00 a 19:00 h
190 CHF, inclosos els documents del curs, les begudes durant les pauses i les dietes
(aprenents: 170 CHF)

Mòdul A2 Presentació del formatge

També comprem amb la vista. Descobriu com es pot muntar i ampliar un assortiment de formatges i com podeu presentar aparadors, carros per a formatges i com podeu decorar la vostra botiga especialitzada d'una manera atractiva i eficaç per generar vendes.

Més informació sobre el Mòdul A2 Presentació del formatge

Participants
Aquest curs està adreçat a treballadors, personal temporal i aprenents del sector formatger, la gastronomia i altres sectors alimentaris, així com a persones que canvien de carrera i a particulars que hi estiguin interessats.

Contingut
Estructura de l'assortiment: criteris per dissenyar l'assortiment, enfocament estacional, possibilitats d'ampliar l'assortiment

Presentació dels productes: preparació de la mercaderia, tècniques de tall, recobriment de superfícies de tall, elaboració/disseny d'aparadors i carros per a formatges, elaboració/disseny d'un segon punt de venda

Retolació i decoració: etiquetatge, etiquetatge de productes/plaques d'assortiments, taulers d'ofertes, disseny de botigues i aparadors

Durada i preu
De 10:00 a 19:00 h
190 CHF, inclosos els documents del curs, les begudes durant les pauses i les dietes
(aprenents: 170 CHF)

Mòdul A3 Venda oberta

El formatge exigeix tractar-lo i manipular-lo amb cura. Apreneu el que és important a l'hora de tractar el formatge entre bastidors (al magatzem) i en un aparador (de la botiga, d'un restaurant o a casa).

Més informació sobre el Mòdul A3 Venda oberta

Participants
: aquest curs bàsic és adequat per a treballadors, personal temporal i aprenents de minoristes especialitzats en formatges, gastronomia i altres sectors alimentaris, així com per a aquells que canviïn de carrera i particulars interessats.

Contingut:
Entorn amb formatge:
equipament del lloc de treball, nivells de formatges, conservació de formatges, higiene (HACCP) i cadena de fred a les botigues especialitzades, en la gastronomia i a casa.

Eines i mètodes: eines i tècniques de tall, divisió en porcions i com envasar, embolcallar i pesar el formatge.

NOU Embolcalls de regal: conèixer embolcalls de regal atractius i com fabricar-los. Inclou taller.

Restes de formatge: evitar les restes i reciclar-les

Durada i costos <
De 09:00 a 16:00 h
190 CHF, inclosos els materials del curs, les begudes durant les pauses i les dietes
(aprenents: 170 CHF)

Mòdul A4 Contacte amb clients

Competència, atenció i la sensació de ser benvingut en qualsevol moment. Qui no ho aprecia? En aquest curs tractarem la comunicació i l'assessorament en el contacte amb clients.

Més informació sobre el Mòdul A4 Contacte amb clients

Participants
Aquest curs està adreçat a treballadors, personal temporal i aprenents del sector formatger, la gastronomia i altres sectors alimentaris, així com a persones que canvien de carrera i a particulars que hi estiguin interessats.

Contingut
Conceptes bàsics:
introducció a la psicologia de la comunicació i la venda, comunicació verbal i no verbal, quatre nivells d'un missatge

Conversa amb el client: establiment de contactes, fases de discussió, ús de preguntes (promoció de vendes), construcció de la fidelitat personal dels clients

Reptes: diferents clients, “jo estic bé, tu estàs bé”, el vessant positiu de les queixes

Durada i preu
De 10:00 a 19:00 h
190 CHF, inclosos els documents del curs, les begudes durant les pauses i les dietes
(aprenents: 170 CHF)

Mòdul A5 Fustes de formatges

Les atractives fustes de formatges atreuen l'atenció a tots els esdeveniments: a l'esmorzar, a l'aperitiu, amb el Gschwellti und Käse (un plat de formatges i patates) o per postres. Apreneu el que és important a l'hora de dissenyar un plat de formatges.

Més informació sobre el Mòdul A5 Fustes de formatges

Participants
Aquest curs està adreçat a treballadors, personal temporal i aprenents del sector formatger, la gastronomia i altres sectors alimentaris, així com a persones que canvien de carrera i a particulars que hi estiguin interessats.

Contingut
Tipus de fustes:
diferents tipus de fustes i materials

Disseny de fustes: tipus de formatge en combinació amb guarnicions i decoració, tècniques de tall i col·locació, tall i preparació de guarnicions, retolació, col·locació pròpia d'un plat.

Administració d'empreses: vendes addicionals (material d'acompanyament de les taules de formatges), quantitats de formatge, bases de càlcul, comandes

Durada i preu
De 10:00 a 19:00 h
190 CHF, inclosos els documents del curs, les begudes durant les pauses i les dietes
(aprenents: 170 CHF)

Mòdul B1 Producció de formatge

Es necessiten molts passos per fer una tasca molt curada i coordinada per produir un producte de qualitat. En aquest curs aprofundireu en els coneixements sobre l'art de la fabricació de formatges a partir de la matèria prima, la llet.

Més informació sobre el mòdul B1 Producció de formatge

Participants
Aquest curs avançat és adequat per a gerents, treballadors amb experiència en el comerç de formatges, gastronomia i altres sectors de l'alimentació, així com per a particulars interessats amb coneixements previs adequats.

Contingut
Material de partida:
qualitat de la llet com a matèria primera

Procés de fabricació: tecnologia, passos per a la producció de diferents tipus de formatge (coagulació, producció de quallada, farcit/motlle, premsat/conservació, salat), comparativa entre producció individual i manual, intercanvi d'experiències i consideracions sobre iniciar una producció de formatge pròpia, producció d'una mostra de formatge

Afinament del formatge: maduració, refinament, tipus, clima ambiental, cures, determinació del moment òptim de consum

Producció pròpia: idees per a la producció pròpia de formatge, formatge fresc i subproductes

Durada i preu
De 09:00 a 16:00 h
230 CHF, inclosos els materials del curs, les begudes durant les pauses i les dietes
(aprenents: 210 CHF)

Mòdul B2 Anàlisi sensorial i qualitat

Quan està preparat un formatge per ser degustat? Què és el que fa que tingui qualitat? Experimenteu com es pot tastar i comparar un formatge amb els òrgans sensorials i com podeu emprar aquests coneixements en la pràctica professional o privada.

Més informació sobre el Mòdul B2 Anàlisi sensorial i qualitat

Participants
Aquest curs avançat és adequat per a gerents, treballadors amb experiència en el comerç de formatges, gastronomia i altres sectors de l'alimentació, així com per a particulars interessats amb coneixements previs adequats.

Contingut
Anàlisi sensorial:
contingut de les proves sensorials (visió, tacte, olor, sabor), varietat de formatges sensorials, importància de les proves sensorials per a la compra de formatge, conservació de formatges i xerrades comercials

Criteris: característiques específiques (qualitat i criteris d'avaluació) de l'avaluació del formatge

Procediment: possibilitats i transcurs dels procediments de prova d'una prova sensorial, degustació del producte

Durada i preu
De 09:00 a 16:00 h
230 CHF, inclosos els materials del curs, les begudes durant les pauses i les dietes
(aprenents: 210 CHF)

Mòdul B3 Especialitats regionals i formatges d'Europa

La creativitat i la innovació en la producció de formatge es reflecteixen en una varietat d'especialitats regionals. Obteniu una visió general dels mercats, gammes de productes i clàssics a nivell internacional. Obteniu nous coneixements i inspiració per al disseny del vostre assortiment.

Més informació sobre el Mòdul B3 Especialitats regionals i formatges d'Europa

Participants
Aquest curs avançat és adequat per a gerents, treballadors amb experiència en el comerç de formatges, gastronomia i altres sectors de l'alimentació, així com per a particulars interessats amb coneixements previs adequats.

Contingut
Varietat:
especialitats de formatge regionals i adquisició

Desenvolupaments: innovació per part del productor, tendències de consum en la societat

Països formatgers d'Europa: factor econòmic del formatge i regions de producció a França, Itàlia i tercers països, i diferències en el consum de formatge

Diversitat de varietats a Europa: varietats i qualitats, propietats i usos

Barreja de productes Suïssa/Europa: consells per completar la gamma (entre països i perfils), degustar els productes nacionals i comparar-los amb els“clàssics” nacionals

Durada i preu
De 09:00 a 16:00 h
230 CHF, inclosos els materials del curs, les begudes durant les pauses i les dietes
(aprenents: 210 CHF)

Mòdul C1 Formatge i vi

No tots els formatges són compatibles amb els vins o altres begudes. Seguim criteris d'harmonia gustativa, un coneixement que es pot emprar a les botigues especialitzades, a la gastronomia i a casa.

Més informació sobre el Mòdul C1 Formatge i vi

Participants
Aquest curs d'aprofundiment és adequat per a gerents, treballadors experimentats del sector del formatge, la gastronomia i altres sectors alimentaris.

Contingut

  • Fonaments de la geografia del vi, mètodes de vinificació, varietats de raïm i de vi
  • Introducció al tast de vins
  • Influència del formatge en el gaudi del vi (i viceversa)
  • Regles bàsiques sobre quins tipus de vins (inclosos els vins dolços i escumosos) van amb quins formatges, sessió de tast
  • Recomanació de vins (criteris de selecció, varietat de raïm) per a plats de formatge, bufets de formatge, fondues, etc.

Durada i preu
De 09:00 a 16:00 h
280 CHF, inclosos els materials del curs, les begudes durant les pauses i les dietes
(aprenents: 260 CHF)

Mòdul C2 Cuinar amb formatge

El formatge pot tenir un paper principal en la cuina o perfeccionar, millorar i assaonar altres plats. Ens ocuparem dels clàssics de la cuina formatgera i d'altres bones receptes entre l'aperitiu i les postres.

Més informació sobre el Mòdul C2 Cuinar amb formatge

Participants
Aquest curs d'aprofundiment és adequat per a gerents, treballadors experimentats del sector del formatge, la gastronomia i altres sectors alimentaris.

Contingut 

  • Diversos plats amb formatge al llarg d'una seqüència de menú: aperitiu, entrant, plat principal, postres (informació, preparació pròpia)
  • Receptes regionals de fondue i fondues especials (informació, preparació pròpia)
  • Variacions de raclet (informació)

Durada i preu
De 09:00 a 16:00 h
280 CHF, inclosos els materials del curs, les begudes durant les pauses i les dietes
(aprenents: 260 CHF)

Contacte i inscripció Escola de formatges de Suïssa

Dates del 2019

Número de cursDataUbicacióTítol
A1.212/02/2019WorbFormatgelogía
A2.226/02/2019WorbPresentació del formatge
A3.105/03/2019WorbVenda lliure
B1.1   29/03/2019SurseeFabricació de formatge
A5.109/04/2019WorbFustes de formatge
A1.317/04/2019WilFormatgelogía
A2.3anul·latWilPresentació del formatge
B2.1   08/05/2019SurseeAnàlisi sensorial i qualitat
A3.3anul·latWilVenda lliure
A5.223/05/2019PringySafates de formatges
B3.1desplaçatSurseeEspecialitat regionals i formatges d'Europa
A5.305/06/2019WilFustes de formatge
B1.3  25/06/2019SurseeFabricació de formatge
A4.1anul·latSurseeContacte amb clients
C1.117/09/2019WorbFormatge i vins
A1.518/09/2019SurseeFormatgelogía
B1.425/09/2019SurseeFabricació de formatge
A2.503/10/2019SurseePresentació de formatges
B3.115/10/2019SurseeEspecialitat regionals i formatges d'Europa
A3.516/10/2019SurseeVenda lliure
C2.217/10/2019EgerkingenCuinar amb formatge
A5.429/10/2019SurseeFustes de formatge
A5.612/11/2019ABZ SpiezFustes de formatge
A5.713/11/2019ArenenbergFustes de formatge

 

Galetes d'aquesta pàgina: El nostre lloc web fa servir galetes perquè els nostres socis puguin reconèixer i comprendre com fer ús del nostre lloc web. En visitar el nostre lloc web, reconeixeu que esteu d'acord amb com fem servir les galetes. Més informació.