Pàgina web disponible només de manera limitada
Si us plau, activi les cookies per utilitzar la pàgina web en tota la seva extensió

Creadors de plaer: tècnic/a lleter/a CFC

Nosaltres, els tècnics lleters, produïm plaer. A Suïssa i en altres països ens valoren amb gran entusiasme per la nostra feina. Perquè els productes làctics i formatgers suïssos són coneguts arreu del món per la seva alta qualitat. I d'això, n'estem orgullosos.

Del formatge i el iogurt als gelats, el cafè amb llet i la mousse de xocolata

Nosaltres, els tècnics lleters, transformem la llet, que en el seu estat natural és ràpidament perible, en productes d'una llarga vida. Encara avui dia hi ha un toc màgic en la producció. Se li atorga molta importància a la naturalitat i al valor saludable dels productes. La llet es transforma en centenars de formatges, fondues, batuts, iogurts, cafès amb llet, gelats o postres (com la crème brûlée i la mousse de xocolata) en elaborats processos de producció i, de vegades, mitjançant receptes secretes.

És clar: un futur amb llet!

Si us il·lusiona la idea i comenceu el vostre aprenentatge després de l'aprenentatge de prova, us esperen tres anys emocionants. En funció de l'empresa, podeu participar en un programa d'intercanvi, és a dir, acumular experiència en diversos llocs. Com a tècnic lleter, trobareu bons treballs a tot Suïssa, de manera que podreu aprendre fàcilment altres idiomes alhora que treballeu. En la indústria i el sector del comerç hi ha moltes oportunitats de fer carrera professional. Fins i tot com a executiu, la demanda dels quals és molt alta.

Aprenent de lleter: una entrada en la indústria

La formació d'aprenent lleter durarà dos anys. En funció del desenvolupament del participant, aquest pot pensar en formar-se com a tècnic lleter. L'accés és especialment adequat en cas que les notes de l'escola no siguin molt bones.

Fer carrera amb la llet

Nosaltres, els tècnics lleters, no ens aturem: Després de l'aprenentatge, continuem la nostra formació fent l'examen professional i l'examen tècnic superior per convertir-nos en tècnics lleters federals diplomats (mestres formatgers o mestres lleters) Com a empresaris independents, assumim la responsabilitat dels productes, des del desenvolupament i la producció fins al màrqueting i les vendes. Estem en contacte permanent amb les persones: amb clients o proveïdors o com a part del nostre equip. 

Voleu viure la vida “à la suisse” i descobrir la màgia del processament de la llet?

Comenceu amb un aprenentatge de prova a casa vostra. Podeu trobar informació i ofertes d'aprenentatge a www.milchtechnologe.ch i a facebook.com/Milchtechnologe.

Tecnòlegs de la llet: la professió “à la suisse”

Durant els tres anys d'aprenent com a tècnic lleter, els joves aprenen a produir productes versàtils i innovadors a partir de la llet suïssa. La naturalitat i la salut dels productes són aspectes molt importants per a nosaltres. Aquesta és un de les raons per les quals són coneguts arreu del món per la seva alta qualitat. Ja sigui pels nombrosos tipus de formatge, raclet o fondue, batuts de llet, iogurts, cafès amb llet, gelats o postres (com la crème brûlée o la mousse de xocolata), encara avui dia hi ha un toc màgic en el procés de producció. Com que la llet és un producte que, al natural, és ràpidament perible, la transformem en un aliment de luxe i amb una llarga vida a través del seu processament. Per a nombrosos comerços o formatgeries, les vistes també són una delícia visual. Les aproximadament 500 formatgeries es troben sovint a llocs idíl·lics i, tot i l'esforç que hi ha al darrera, es respira un ambient de vacances. Els tècnics lleters també troben bones perspectives de futur en empreses industrials suïsses líders del sector com, per exemple, Cremo, Elsa, Emmi i Nestlé. Perquè els tècnics lleters suïssos són treballadors molt demandats arreu del món. Continuen la seva formació amb exàmens professionals i amb l'examen de tècnic superior per convertir-se en tècnics i tècniques lleteres suïsses certificades (mestres formatgers o lleters). Com a empresaris independents, assumeixen la responsabilitat dels productes, des del desenvolupament i la fabricació fins a la comercialització i les vendes. Demostren la seva competència social mitjançant el contacte amb clients i proveïdors o com a part del seu equip. En la indústria i en el comerç hi ha diverses possibilitats per a ells pel que fa a les seves carreres professionals. També són molt demandats com a personal executiu. 

Galetes d'aquesta pàgina: El nostre lloc web fa servir galetes perquè els nostres socis puguin reconèixer i comprendre com fer ús del nostre lloc web. En visitar el nostre lloc web, reconeixeu que esteu d'acord amb com fem servir les galetes. Més informació.