Pàgina web disponible només de manera limitada
Si us plau, activi les cookies per utilitzar la pàgina web en tota la seva extensió

Suflé de formatge

  • Sense carn
  • (0 estrelles/0 vots)

Ingredients

Per a 4 persones

  • 1 motlle de suflé d'1,5 l, aprox. 20 cm de diàmetre
  • Mantega per al motlle

Salsa beixamel:

  • 3 dl de llet, 50 g de mantega, tallada en bocins, 50 g de farina, 1/2 cullereta de sal, pebre mòlt, una mica de nou moscada

Massa de suflé:

  • 150 g de Gruyère acabat de ratllar, 4 rovells d'ou, 4 clares d'ou, batudes amb 1/4 cullereta de llevat químic en pols

Preparació

  1. 1 Per a la salsa de beixamel, barrejar amb un batedor manual la llet, la mantega i la farina en una cassola d'acer al crom. Coure a foc lent sense deixar de remenar. Obtenir una salsa espesa a foc lent durant 5-10 minuts, condimentar. 2 Per al suflé, remenar el formatge junt amb la salsa calenta, deixar refredar un moment. Afegir-hi el rovell d'ou. Primer abocar-hi la meitat de la clara d'ou muntada. Després, la resta de la clara d'ou, barrejant amb cura. Omplir immediatament els motlles amb la massa de suflé. 3 A la part inferior d'un forn preescalfat a 200 °C, coure durant 35-45 minuts. Servir immediatament.
Truc de preparació

Els convidats esperen el suflé. El suflé mai espera els convidats! Untar amb mantega només el fons del motlle. La massa del suflé pujarà més homogèniament i aguantarà la forma més temps en el moment de servir. Segons el gust, coure la massa en petites porcions. Farcir la massa només 2/3. El temps de cocció es redueix a 20-30 minuts. Substituir parcialment o total el Gruyère per Sbrinz o un altre formatge de pasta dura o semidura. Afegir a la massa del suflé, segons el gust, 2 culleres d'herbes picades, per exemple cibulet, julivert o alfàbrega. Esquitxar el fons del motlle segons el gust amb daus de verdures escaldats i picats fins, daus de pernil o nous. Segons el gust, condimentar amb una mica de pebre vermell, comí o clau en pols.

Formatge en aquesta recepta

Le Gruyère AOP

avaluar

Visió general de la recepta

Galetes d'aquesta pàgina: El nostre lloc web fa servir galetes perquè els nostres socis puguin reconèixer i comprendre com fer ús del nostre lloc web. En visitar el nostre lloc web, reconeixeu que esteu d'acord amb com fem servir les galetes. Més informació.