
Pastís salat de formatge al Gruyère
- Sense carn
Ingredients
Per a una placa de 28 cm Ø 8 porcions
- Mantega i farina per a la placa; Pastaflora: 250 g de farina, 1/2 cullereta de sal, 100 g de mantega, freda, tallada en trossets, 1 dl d'aigua
- 300 g de Gruyère madur, ratllat gruixut
- 2 dl de llet, 2 dl de nata, 4 ous, 1/2 cullereta de sal, pebre
Preparació
- Per a la massa, posar farina, sal i mantega a una font i pastar amb les mans fins aconseguir una massa que s'esmicoli. Afegir-hi aigua i barrejar amb una espàtula. No pastar. Deixar refredar.
- Estirar la massa. Posar la massa sobre una placa untada amb mantega i coberta de farina, i pressionar amb una forquilla. Posar el formatge per sobre. Batre la llet, la nata i els ous, salpebrar i abocar sobre el formatge. 3 Daurar el pastís 20-30 minuts al centre del forn preescalfat a 220 °C.
Formatge en aquesta recepta
