
Pastís de Vacherin amb carbassons
- Sense carn
Ingredients
Per a un motlle de pastís de 28 cm ø Für 8 Stück
Massa de formatge:
- 3 tomàquets grossos, pelats i desgranats, 150 g de Vacherin Fribourgeois, ratllat, sal, pebre
- 400 g de carbassons, tallats en rodanxes ovalades
Massa:
- 250 g de farina blanca, 5-10 g de llevat fresc, esmicolat, 1,5 dl d'aigua tèbia, 2 culleres d'oli, 1 cullereta de sal
- 20 g de mantega, líquida, 1 rovell d'ou, sal, pebre, fulles d'alfàbrega per guarnir
Preparació
Massa de formatge:
- Per a la massa de formatge, coure els tomàquets fins aconseguir una farineta espessa d'aproximadament 1 dl, deixar refredar. Barrejar amb el formatge i condimentar.
- Escaldar els carbassons en aigua amb sal, deixar refredar, assecar amb un drap de cuina.
- Per a la massa, barrejar tots els ingredients i pastar-los fins aconseguir una massa elàstica. Deixar-la tapada en una font fins que dobli el seu volum.
- Estirar la massa fins que faci 2 mm de gruix. Posar-la en el motlle.
- Distribuir la massa de formatge sobre la pasta i a sobre posar-hi rodanxes de carbassó. Batre la mantega i el rovell d'ou i pintar els carbassons. Salpebrar.
- Coure el pastís en un forn preescalfat a 200 °C durant 20 minuts. Tallar en porcions i guarnir amb alfàbrega.
Formatge en aquesta recepta

Vacherin Mont-d'Or AOP
