
Palmeretes salades (prussien)
Ingredients
Aprox. 35 palmeretes
- Aprox. 350 g de pasta de full amb mantega, 1 ou, batut, 1 branqueta de sàlvia, 75 g de Gruyère madur, acabat de ratllar, 50-75 g de pernil cru, en talls prims
Preparació
- Estirar la pasta de full amb mantega a 2-3 mm de gruix. Untar amb ou, guarnir amb fulles de sàlvia i amb el formatge Gruyère. Passar-hi el rotlle de cuina per sobre i prémer perquè els ingredients s'hi adhereixin. Guarnir amb pernil cru.
- Plegar des de la banda més ample cap al centre dues o tres vegades. Cobrir-la amb pel·lícula transparent i deixar-la refredar 2 hores.
- Tallar les tires de massa en rodanxes de 4-5 mm de gruix. Repartir amb la superfície tallada cara amunt, no gaire a prop unes de les altres sobre una placa amb paper sulfurat.
- Coure al centre d'un forn preescalfat a 225 ºC durant 10-15 minuts. Un cop transcorreguda la meitat del temps de cocció, donar la volta a les pastes. Treure del forn, retirar-les amb delicadesa del paper sulfurat i deixar-les refredar sobre una graella.
Formatge en aquesta recepta
