
Muffins d'Appenzeller® i llavors de rosella, farcits de figues rostides
- 25 min. preparació, 20 min. Temps de cuinat, 45 min. Temps total
- Sense carn
Ingredients
Per a 12 mini muffins
- 1 safata de 12 mini muffins de Ø 5 cm
- 1 safata de forn
Per a la massa dels muffins:
- 25 g de formatge Appenzeller® ratllat
- 135 g de farina
- 40 g de sucre en pols
- ½ bosseta de llevat en pols
- Una mica de sal
- 85 ml de llet
- 30 g de mantega
- 1 ou
- 2 culleradetes d’extret de vainilla líquida o una beina de vainilla
- La pell i el suc d’1 llimona
- 2 cullerades de llavors de rosella
Per a les figues rostides:
- 4 figues
- 1 cullerada de mel
- 1 rajolí d’oli d’oliva
- El suc d’1 llimona
- 1 branca de farigola
- Pebrot d’Espelette
- Flor de sal
Per a la guarnició:
- 25 g de formatge Appenzeller® en bastonets
- 1 branca de farigola
Preparació
Per a la massa dels muffins:
- 1. Preescalfar el forn a 210 ° C, untar amb mantega i enfarinar el motlle.
- 2. En un bol, barrejar la farina, el sucre, el llevat en pols, les llavors de rosella, la ratlladura de llimona, la vainilla i la sal.
- 3. Afegir l'ou, la llet, la mantega fosa, el suc de llimona i finalment el formatge Appenzeller® ratllat. Barrejar amb l'ajuda d'una espàtula.
- 4. Omplir els motlles i coure durant 12 minuts. Els muffins han de quedar ben daurats.
- 5. Esperar que es refredin abans de treure'ls del motlle
Per a les figues rostides:
- 1. Preescalfar el forn a 180 ° C.
- 2. Rentar i assecar les figues. Tallar-los en dos trossos o en quarts i posar-los al motlle. Ruixar-los amb una mica d'oli d'oliva i mel.
- 4. Condimentar amb la flor de sal, el pebrot d'Espelette, el suc de llimona i la farigola fresc.
- 6. Posar les figues al forn durant deu minuts ruixant regularment amb el seu suc.
Per a la guarnició:
- 1. Tallar el cap dels muffins i buidar l'interior amb un ganivet.
- 2. Omplir cada muffin amb les figues rostits.
- 3. En el moment de servir, afegir 2 palets de formatge Appenzeller® i escampar-hi farigola.
vídeo
Formatge en aquesta recepta
