
Milfulles d'Emmentaler AOP i tapenades caseres
- Sense carn
Ingredients
Per a 12 mini-milfulles
Pels canapès milfulles:
- 120 g d'Emmentaler AOP
- 125 g de pasta brisa
- 12 fulles boniques d'alfàbrega
Per a la tapenade d'olives verdes:
- 15 olives verdes grans
- 1 cullerada sopera de tàperes rentades i escorregudes
- 1 cullerada de cafè de suc de llimona fresc
- 1 cullerada de cafè d'oli d'oliva
Per a la tapenade de tomàquets secs:
- 200 g de tomàquets secs en oli
- 1 gra d'all gran
- 2 cullerades soperes d'ametlles
- 1 cullerada sopera tàperes rentades i escorregudes
- 1 cullerada de cafè de suc de llimona fresc
- 2 cullerades de cafè d'oli d'oliva
Preparació
Pels canapès milfulles:
- Estireu la pasta brisa i retalleu els discos amb l'ajuda d'un tallador.
- Preescalfeu el forn a 180º (nº 6).
- Fornejar els discos durant 15 minuts fins que estiguin daurats.
- Col·loqueu sobre una reixeta i deixeu refredar.
- Passeu l'Emmentaler AOP per una mandolina i retalleu les rodanxes obtingudes en discos (el mateix diàmetre que la pasta brisa) amb l'ajuda d'un tallador.
- Posar successivament sobre cada disc de pasta brisa: una làmina d'Emmentaler AOP, una capa de tapenade d'olives, una lámina d'Emmentaler AOP i una capa de tapenade de tomàquets secs.
- Repetiu l'operació dos o tres cops per canapè.
Per a la tapenade d'olives verdes:
- Treieu els ossos i talleu les olives a trossets. Triturar les olives juntament amb les tàperes, suc de llimona i oli d'oliva i barregeu fins a obtenir una pasta homogènia.
Per a la tapenade de tomàquets secs:
- Talleu els tomàquets i tritureu-los en un morter juntament amb l'all, les ametlles torrades prèviament, les tàperes, el suc de llimona i l'oli d'oliva, fins a obtenir una pasta homogènia.
vídeo
Formatge en aquesta recepta
