
"Knöpfli" al formatge arrebossats
- Sense carn
Ingredients
Per a 4 persones
Massa per als "knöpfli":
- 400 gr de farina
- 1 culleradeta de sal
- 4 ous
- 2 dl d'aigua
- 1 cullerada de mantega per cuinar
Per a les engrunes:
- 30-40 gr de mantega
- 50 gr de farina per arrebossar
- 100 gr de Emmentaler AOP o Gruyère AOP, ratllats
Preparació
Massa per als "knöpfli":
- Barrejar la farina i la sal en una font gran.
- Batre els ous amb l'aigua en un bol i afegir a la farina.
- Remenar la massa amb una cullera de fusta fins que es torni llisa i desprengui petites bombolles.
- Deixar tapat a temperatura ambient durant 30 minuts.
- Amb ajuda d'una espàtula, empènyer la massa per porcions a través d'un ratllador amb forats grans directament a una olla amb suficient aigua salada bullint.
- Treure els "Knöpfli" després de 3-5 minuts amb l'escumadora, deixar assecar bé i mantenir calents.
- Fregir en mantega a la paella fins daurar a l'gust.
Per a les engrunes:
- Deixar fondre la mantega en una paella antiadherent.
- Afegir farina per arrebossar i torrar-a foc mitjà durant 2-3 minuts.
La massa es pot condimentar amb 1 saquet de safrà o ½ o 1 cullerada de curri. Les engrunes es poden aromatitzar amb sàlvia picada finament.
Repartir els Knöpfli en els plats. Escampar les engrunes i el formatge per sobre. Servir amb compota de poma com a postres.