
Hamburguesa de pa i formatge Gruyère AOP amb salsa de tomàquet
- Sense carn
Ingredients
Per a 4 persones
Salsa de tomàquet:
- 300 g de tomàquets
- 2 ceballots
- 3 cullerades d’oli d’oliva
- 2 cullerades de suc de llimona
- Pebre de caiena
- Sal, pebre
Hamburgueses:
- 250 g de Gruyère AOP
- 150 g de pa sec
- aprox. 4 dl de lllet calenta
- 300 g de fulles d’espinacs
- 3 ous
- aprox. 3 cullerades d’herbes fresques p. ej. julivert, farigola
- 2 dents d’all
- Nou moscada
- Sal, pebre
- 50 g pa ratllat
- 2 cullerades de mantega
Preparació
Salsa de tomàquet:
- Tallar els tomàquets en daus petits. Trossejar finament els ceballots. Barrejar ambdós ingredients amb l’oli d’oliva, el suc de llimona, el pebre de caiena, la sal I el pebre.
Hamburgueses:
- Tallar el pa en daus i remullar-los en llet. Quan el pa estigui empapat, s’ha d’escórrer amb cura i trossejar-lo amb una forquilla.
- Posar els espinacs en un bol i afegir aigua bullint. Mantenir-les durant 1-2 minuts, tamisar i submergir en aigua freda. Escórrer bé els espinacs i trossejar-los.
- Apart, tallar quatre rodanxes fines de Gruyère AOP d’aprox. 25 g cadascuna. Ratllar el formatge restant i afegir al pa, els espinacs, els ous i les herbes en un bol. Picar l’all i afegir nou moscada, sal i pebre al gust. Barrejar tot bé.
- Donar forma a 8 hamburgueses amb la barreja i arrebossar-les amb pa ratllat. Fregir en la mantega durant 3-5 minuts per cada costat. Posar sobre quatre de les hamburgueses la salsa de tomàquet i el Gruyère AOP i cobrir amb la resta d’hamburgueses.
Formatge en aquesta recepta
