
Hamburguesa amb Sbrinz AOP i confitura de pera
Ingredients
(Per 8 hamburguesas)
Pel pa d'hamburguesa:
- ½ got de llevat (aprox. 20 gr)
- 300 gr d’aigua tibia
- 1 culleradeta de sal
- 1 culleradeta de sucre
- 550 gr de farina de blat de moro integral
- 30 gr d’oli
- 1 ou
- 1 rovell d’ou
- 3 cullerades d’aigua
- Llavors de rosella/ girasol/ sèsam
Per a la confitura de pera:
- 100 gr de sucre
- 2 cullerades d’aigua
- 100 ml de vinagre de vi blanc
- 15 gr de jingebre
- 500 gr de peres
- ½ cullerada de flocs de xile
- ½ culleradeta de farigola
Per a l'interior de l'hamburgesa:
- 750 gr de carn picada de vedella
- Sal i pebre
- 30 gr d’enciam
- 100 gr de formatge suïss Sbrinz AOP
Preparació
Pel pa d'hamburguesa:
- Per cuinar el pa d’hamburguesa, s’ha de mesclar l’aigua amb el llevat, la sal i el sucre. Remenar fins que el llevat es dissolgui.
- Afegir la farina, l’oli i l’ou a la mescla. Amasar-ho.
- Formar 8 panets amb la massa crua i col·locar-los sobre una fulla pel forn.
- Ficar al forn durant 30 minuts.
- Mesclar el rovell de l’ou amb aigua. Raspallar els panellets amb el líquid resultant i espolvorejar amb les llavors de rosella/ sèsam/ girasol.
- Tornar a ficar al forn durant 20 minuts més.
Per a la confitura de pera:
- Pelar les peres i retirar la llavor. Tallar la fruita en petits trossos.
- Tallar el gengibre finament.
- Bullir el sucre en una olla amb aigua i esperar fins que caramelitzi.
- Afegir, dins de la olla amb el sucre caramelitzat, el vinagre, i esperar fins que arribi al seu punt d’ebullició (el sucre es dissoldrà).
- Afegir les peres, el gengibre, el xile, la culleradeta de farigola i dos pessics de sal.
- Deixar bullir durant 45 minuts, i anar remenant de tant en quan.
Per a l'interior de l'hamburgesa:
- Netejar l’enciam.
- Salpebrar la carn al gust.
- Amasar la carn i formar les hamburgueses.
- Fregir la carn al grill.
- Tallar el pa per la meitat i afegir el ingredients per capes.
- Primer, algunes fulles de l’enciam.
- Després, la carn amb els talls del formatge Sbrinz AOP.
- I finalment, afegir unes culleradetes de la confitura de pera.
- Cobrir amb la meitat restant del pa.
Formatge en aquesta recepta
