
Galets al formatge dels Alps
- 30 min. preparació, 30 min. Temps total
Ingredients
Per a 4 persones
Per al plat principal:
- 400 gr de galets
- 1 ceba picada
- 2 cuchardas soperes de mantega
- 100 gr de cansalada o bacó a dauets
- 1,5 dl de nata per cuinar
- 50 gr de formatge dels Alps ratllat
- sal
- Pebre del molinet
- Una mica de nou moscada
Per les anelles de ceba de guarnició:
- 1 ceba gran tallada en anells
- Farina de blat per fregir
- Oli d'oliva o de gira-sol
- Una mica de sal
Preparació
Per al plat principal:
- Cuinar al donin-te els coditos en aigua bullint amb sal, colar-los i reservar calents.
- Fondre la mantega en una paella per ofegar la ceba picada. Quan estigui tendra, abans que es dauri, afegir la cansalada o bacó i fregir al costat de la ceba fins que aquesta estigui daurada.
- Abocar la nata per cuinar i la nou moscada a la paella i remenar suaument. Abans que comenci a bullir, afegim els coditos cuits i el formatge ratllat i deixem cuinar fins que la salsa es torni cremosa.
- Salpebreu.
Per les anelles de ceba de guarnició:
- Empolvorar els anells de ceba amb farina.
- Fregir en una paella amb abundant oli fins que es torrin i daurin.
Per donar un toc diferent, pots complementar la salsa amb cibulet tallat cru en servir o reemplaçar la cansalada per bacó o pernil.
Afegir una mica de formatge dels Alps ratllat per sobre. És un plat ideal per acompanyar amb una amanida lleugera o una macedònia de fruita de postres.