
Focaccia al Gruyère AOP
Ingredients
Per a 1 persona
- 250 g de Gruyère AOP
- 2 branquetes de romaní
- 20 g de llevat
- 500 g de farina
- 1cc de sal
- 0.5 dl d'oli d'oliva
- 200 g de tomàquets cherry
- 1 ram d'alfàbrega
- 3 cs de pesto vermell
- 100 g de pernil fumat
- Oli d'oliva per untar
- Sal gruixuda
Preparació
- Arrencar les fulles del romaní i picar-los finament. Dissoldre el llevat en 3 dl d'aigua. Afegir la farina, la sal, l'oli d'oliva i el romaní, pastar fins obtenir una pasta elàstica. Cobrir i deixar reposar fins que la pasta dobli el volum.
- Tallar el Gruyère AOP en llesques de 3 a 5 mm de gruix. Tallar els tomàquets en dos i arrencar les fulles d'alfàbrega.
- Escampar una mica de farina sobre el paper sulfuritzat. Dividir la pasta en dues i estendre finament una meitat, en forma rectangular, sobre el paper sulfuritzat. Posar en una Charola per coure. untar el pesto vermell a la pasta, afegir el pernil i el Gruyère AOP. Posar els tomàquets cherrys amb el costat tallat cap amunt i escampar l'alfàbrega.
- Estendre la resta de la pasta en rectangle de la mateixa mida i disposar la guarnició. Enganxa bé les vores. Untar la superfície d'oli d'oliva i picar diverses vegades amb una forquilla. Escampar una mica de sal gruixuda per sobre.
- Enfornar 15 minuts més o menys a 200 ° C a la part inferior del forn.
- Deixar refredar 10 minuts i tallar en parts.
- Es menja calenta o fred.
Formatge en aquesta recepta
