
Escalopes de vedella amb farcit de prunes i Gruyère a la salsa de canyella
Ingredients
Per a 4 persones
- Escuradents de fusta
- Farcit: 150 g de Gruyère, ratllat, 6 prunes seques sense pinyol, escaldades, picades, 3-4 culleres de nata sencera, pebre mòlt. 8 escalopes de vedella, cadascuna de 40 g, aplanades fines, sal, pebre mòlt, mantega o greix per rostir. Salsa: 1 dl de brou de carn, 1 dl de vi negre o de brou de carn, 2 dl de nata sencera, 1 cullereta de canyella en pols, una mica de suc de llimona, sal, pebre mòlt
Preparació
- Per al farcit, barrejar tots els ingredients, empebrar.
- Condimentar les escalopes de vedella, untar amb el farcit. Plegar les escalopes, pressionar i fixar amb 3 escuradents.
- Daurar les escalopes amb mantega calenta a foc mitjà durant 5-8 minuts. Coure durant 30 minuts al centre d'un forn preescalfat a 80 ºC.
- Per a la salsa, diluir el suc del rostit amb brou i vi, reduir a 0,5 dl. Afegir-hi la nata, bullir fins aconseguir la consistència desitjada. Afegir canyella i suc de llimona, condimentar.
- Posar les escalopes sobre plats calents. Decorar amb la salsa.