
Cruixent de polenta amb ànec fumat, Vacherin Fribourgeois AOP i
Ingredients
Per a 12 cruixents
- 1 safata de forn
- 1 tallador de galetes rodó de Ø 5 cm
La polenta
- 50 g de polenta precuinada
- 35 g de formatge Vacherin Fribourgeois AOP ratllat
- 15 cl de llet
- Oli d’oliva
- Sal
Preparar la salsa
- 40 g de formatge Vacherin Fribourgeois AOP en daus
- 15 cl de nata fresca
- 2,5 cl de brou de verdures
- 2 escalunyes
- Oli d’oliva
Per a la guarnició
- 100 g de formatge Vacherin Fribourgeois AOP en petites llesques quadrades de 5 cm
- 100 g de nabius
- 150 g de pit d’ànec fumat tallat en làmines fines
- 1 manoll de cerfull
Preparació
La polenta
- Escalfar la llet en una cassola i portar-la a ebullició.
- Afegir la polenta, a continuació el formatge Vacherin Fribourgeois AOP ratllat i la sal.
- Coure a foc lent removent constantment fins que la polenta espesseixi.
- En una safata coberta amb paper de cocció oliat, abocar la polenta fins a obtenir un gruix d’uns 2 cm.
- Cobrir amb paper film i deixar refredar a la nevera un mínim de 30 minuts.
- Quan la polenta hagi quallat, retallar-la amb el tallador en 12 coques.
- En una paella molt calenta, posar un rajolí d’oli d’oliva i daurar les coques durant alguns minuts per cada costat.
Preparar la salsa
- Saltejar les escalunyes tallades en una cassola amb una mica d’oli d’oliva.
- Afegir el brou de verdures i la nata.
- Quan la barreja estigui ben calenta, afegir els daus de formatge Vacherin Fribourgeois AOP.
- Mesclar fins que el formatge estigui totalment fos.
- Mantenir calent fins que s’utilitzi.
Per a la guarnició
- Decorar cada coca de polenta amb una llesca de formatge Vacherin Fribourgeois AOP, una làmina fina de pit d’ànec, els nabius i el cerfull picat.