
Crostons de patates i Gruyère sobre amanida amb salsa de iogurt
- Sense carn
Ingredients
Per a 4 persones
- 100 g de Gruyère madur, ratllat, 1 ou, 2 culleres de nata, 4 patates fermes, nou moscada, acabada de ratllar
- 2 colraves, pelats, tallats en branques, mantega
- Amanida verda, un grapat de créixens, un grapat de verdolaga i un grapat de ruca, tot rentat
Salsa de iogurt:
- 1 iogurt natural, 1 cullera de vinagre de poma, 1 cullereta de mostassa, sal, pebre
Preparació
- 1 Barrejar el formatge amb l'ou i la nata, deixar reposar. 2 Coure les patates, deixar-les refredar i pelar-les. Tallar en rodanxes. Distribuir-les sobre una placa amb paper sulfurat, condimentar amb nou moscada, posar sobre cada rodanxa de patat una mica de massa de formatge i gratinar en un forn preescalfat a 220 °C. Empebrar amb pebre negre. 3 Sofregir suaument el colrave amb mantega i una mica d'aigua. Treure el colrave i, sense la tapa, deixar que s'evapori l'aigua fins que només en quedi una mica. Tornar a incorporar-hi el colrave. 4 Per a la salsa de iogurt, barrejar tots els ingredients. 5 Col·locar els crostons de patates i el colrave als plats. Decorar amb amanida verda, abocar-hi la salsa de iogurt i servir de seguida.
Formatge en aquesta recepta
