Pàgina web disponible només de manera limitada
Si us plau, activi les cookies per utilitzar la pàgina web en tota la seva extensió

Croissants de formatge

  • Vegetariana
  • (3 estrelles/1 vots)

Ingredients

8 croissants

  • Paper sulfurat per a la placa del forn

Pasta de full amb mató:

  • 125 g de farina
  • ½ cullereta de sal
  • 60 g de mantega, freda, tallada en bocins
  • 125 g de mató semidesnatat
  • 1 ou batut per untar

Farcit:

  • 120 g d'Sbrinz, ratllat
  • 1 dent petita d'all, premsada
  • 1 cullereta de midó de blat de moro
  • 1 ou, batut
  • 1-2 culleres de llet
  • 1 tomàquet, tallat en daus
  • 1 cullera de julivert, picada
  • Sal i pebre
  • Nou moscada

Preparació

Pasta de full amb mató:

  1. Per a la massa, barrejar la farina i la sal, incorporar els bocins de mantega. Treballar la massa amb les mans fins aconseguir una massa homogènia que s'esmicoli, fer un forat. Incorporar el mató al forat i cobrir-lo amb massa, no pastar. Donar una forma rectangular a la massa, pressionar-la fins fer-la plana, cobrir-la amb pel·lícula transparent i deixar-la refredar com a mínim 1 hora. Procediment fàcil: estirar la massa per formar un rectangle d'uns 25 x 20 cm. Plegar un sobre l'altre els costats més estrets cap al centre fins que es formin 3 capes. Deixar refredar 20 minuts. Procediment doble: tornar a estirar la massa a la mateixa mida. Plegar els dos costats més estrets cap al centre, fins que les vores de la massa es toquin. Plegar de nou la massa fins que es formin 4 capes. Deixar refredar cobert durant 20 minuts.
  2. Treure la massa de la nevera, plegar els dos costats més estrets cap al centre fins que es formi un quadrat i la massa es pugui estirar i formar un cercle.
  3. Estirar la massa sobre una mica de farina fins formar un cercle de 2 mm de gruix (aprox. 35 cm Ø) Retirar la massa de la superfície de treball amb l'ajuda d'una espàtula.
  4. Tallar la massa amb un rodet de pizza o un ganivet afilat en 8 trossos igual de grans.
  5. Per al farcit, barrejar tots els ingredients, condimentar. Repartir el farcit deixant 1,5 cm d'amplada de la massa de marge.
  6. Untar les vores de la massa amb una mica d'ou sense que vessi. Embolicar cada tros sense collar gaire des de la part més ampla fins a la punta i corbar lleugerament en forma de croissant. Col·locar-los amb la punta cap a baix sobre una placa de pastisseria amb paper sulfurat.
  7. Untar els croissants amb ou, però no les vores. Posar a la part central del forn preescalfat a 220 °C i coure durant 20-25 minuts.
Truc de preparació

Treballar la pasta de full en fred. No untar el rovell d'ou sobre les vores per evitar que les capes s'enganxin. Fer servir un ganivet afilat per tallar. Superposar les restes de pasta sense pastar-les.

Formatge en aquesta recepta

Le Gruyère AOP

avaluar

Visió general de la recepta

Galetes d'aquesta pàgina: El nostre lloc web fa servir galetes perquè els nostres socis puguin reconèixer i comprendre com fer ús del nostre lloc web. En visitar el nostre lloc web, reconeixeu que esteu d'acord amb com fem servir les galetes. Més informació.