
Creps gratinades amb pernil i formatge de raclet
Ingredients
Per a 4 persones
- 1 motlle refractari d'aprox. 20x28 cm, mantega per al motlle
- 125 g de farina, per exemple la meitat de farina de blat i la meitat de farina d'espelta
- ¼ cullereta de sal
- 2 dl de llet
- 1,5 dl d'aigua
- 2 ous, batuts
- 30 g de mantega líquida, refredada
- 200 g de formatge de raclet, tallat a tires
- 200 g de pernil, tallat en tires
- 6-8 tomàquets secs en oli, tallats en tires
- 1,5 dl de nata semidesnatada
- 1,5 dl de brou vegetal
- 1 cullera de cibulet, picat
- 1 cullera de fulles de farigola
- sal
- pebre mòlt
- nou moscada
Preparació
- Massa: barrejar la farina i la sal, fer un forat. Batre la llet, l'aigua i els ous, incorporar-ho. Barrejar fins obtenir una massa fina. Deixar reposar la massa coberta a temperatura ambient durant 30 minuts. Barrejar amb la mantega.
- Coure 8 creps en una paella antiadherent (sense greix addicional).
- Plegar les creps dos cops per dos cops. Col·locar per capes en un motlle untat amb mantega: el formatge, el pernil, el tomàquet i les creps. Barrejar la nata, el brou, el cibulet i la farigola, condimentar. Abocar sobre les creps.
- Coure a la meitat d'un forn preescalfat a 220 °C durant 15-20 minuts.
Truc de preparació
Acompanyar amb amanida de pastanaga.
Formatge en aquesta recepta
