
Cordon bleu
Ingredients
Per a 4 persones
- Paper transparent
- 4 filets de vedella tallats per omplir
- Sal
- Pebre
Per al farciment:
- 4 rodanxes primes de Gruyère, 4x9 cm, cadascuna aprox. 30 gr
- 4 trossos de pernil, aprox. 150 gr
Per a l'arrebossat:
- 3 cullerades de farina de blat
- 100 gr de farina per arrebossar
- 1 ou
- 1 cullerada de llet
- Oli d'oliva
Preparació
- Col · locar els filets de vedella en forma plana sobre un full de plàstic, cobrir-los amb la mateixa i aplanar per mitjà del corró, o enganxar amb un martell per a carn, fins a 2-3 mm de gruix. Retirar el full de plàstic i salpebreu la carn al gust.
- Escalfem una paella amb abundant oli a foc mitjà.
- Un cop estiguin arrebossats els filets, fregim pels dos costats els cordons bleus durant 4-5 minuts, fins que quedin cruixents i daurats.
Per al farciment:
- Embolicar 1 rodanxa de formatge amb un tros de pernil i posar en la part interior del filet, deixant al voltant de 2-3 cm de vora.
- Tanca el filet. Pressionar molt bé les vores per deixar escapar l'aire.
Per a l'arrebossat:
- Posar la farina de blat i la farina per arrebossar en plats separats.
- Batre l'ou amb la llet en un plat fons.
- Enfarinar el filet en farina de blat. Sacsejar-lleugerament per retirar l'excés de farina.
- Banyar-lo en l'ou per ambdues cares.
- Enfarinar amb la farina per arrebossar, fent una lleugera pressió per fixar-la.
Recomanació
Servir calent al costat de 1 llimona tallada a quarts.
Formatge en aquesta recepta
