
Cassoleta de tonyina i Emmentaler AOP
Ingredients
Per a 12 cassoletes Dificultat: mitjana
- 1 tallador de galetes rodó de Ø 7 cm
- 12 minimotlles de pastís de Ø 6 cm
Per a la pasta brisa
- 50 g de formatge Emmentaler AOP suís en petits daus
- 250 g de farina
- 125 g de mantega
- 1 rovell d’ou
- 1 culleradeta de sal
- 2 cullerades d’orenga
- 25 ml d’aigua
Per al marinat de tonyina
- 1 rodanxa gran de tonyina vermella (d’aproximadament 300 g)
- 1 llimona
- 5 culleradetes d’oli d’oliva
- 1 gra d’all picat
- ½ culleradeta de comí mòlt
- Sal i pebre
Per a la guarnició
- 100 g de formatge Emmentaler AOP suís en petits bastonets
- 12 tomàquets cirerol
- 12 tomàquets deshidratats
- 12 olives
- 12 tàperes
- 6 cebes confitades
- Fulles de ruca
- Oli d’oliva
Preparació
Per a la pasta brisa
- En un bol gran, mesclar la farina, la sal i l’orenga.
- Trossejar la mantega i afegir-la a la preparació.
- Pastar-ho amb el palpís dels dits de 2 a 3 minuts fins que la farina estigui ben incorporada.
- Fregar amb les mans fins obtenir una barreja arenosa sense trossos. Fer un forat al centre de la massa i afegir el rovell de l’ou i l’aigua.
- Mesclar bé i pastar a mà fins obtenir una bola de massa homogènia.
- Embolcallar la massa amb paper film i refrigerar al menys durant 30 minuts.
- Preescalfar el forn a 180° C. Untar els motlles amb mantega i mantenir-los frescos.
- Estendre la massa i retallar-la amb el tallador de galetes.
- Col·locar la massa als motlles. Afegir els petits daus de formatge Emmentaler AOP suís.
- Posar al forn durant 15 minuts, fins que la massa estigui daurada.
Per al marinat de tonyina
- En un bol petit, barrejar el suc de llimona, l’oli d’oliva, el gra d’all, el comí, la sal i el pebre.
- En un plat fondo, col·locar la rodanxa de tonyina i vessar la mescla per sobre.
- Marinar durant 30 minuts a la nevera.
- Un cop la tonyina estigui marinada, escalfar una paella a foc molt viu i introduir la peça de tonyina, d’1 a 2 minuts per cada costat.
- Retirar la tonyina de la paella i tallar-la en petits daus.
Per a la guarnició
- Decorar cada cassoleta amb 1 tomàquet deshidratat, 1 tomàquet cirerol, la meitat d’una de les cebes confitades, 1 tàpera, 1 oliva i alguns daus de tonyina.
- Afegir una fulla de ruca i una mica d’oli d’oliva.
- Salpebrar i col·locar els bastonets de formatge Emmentaler AOP suís.
vídeo
Formatge en aquesta recepta
