
Amanida de pa, pernil i Tête de Moine AOP
- 30 min. preparació, 5 min. Temps de cuinat
Ingredients
Per a 4 persones
Per l'amanida
- 150 g de pa de xapata
- 100 ml d'oli d'oliva
- Sal
- 120 g d'enciam (aproximadament)
- 200 g de tomàquet
- 1 ceba tendra
- 150 g de Tête de Moine AOP
- 100 g de pernil
Per la vinagreta
- 40 ml de vinagre de poma
- 2 cullerades de mel
- 100 ml d'oli d'oliva
- Sal
- Pebre
Preparació
Per l'amanida
- Talli el pa de xapata a trossos petits. Escalfi l'oli a la paella i fregeix els trossos de pa fins que quedin daurats. Assaoneu-los amb sal, retireu-los de la paella i deixeu-los refredar.
- Netegeu l'enciam i talleu-lo a trossos grans. Renti els tomàquets i tritureu-los. Talli el pernil a tires i la ceba en cèrcols fins. Raspeu el Tête de Moine amb una girolle i aparti les que hagin quedat més boniques. Quan tingui llestos tots els ingredients, barregi l'enciam, els tomàquets, la ceba, el pernil, el Tête de Moine i els trossos de pa en un bol.
- Per a la vinagreta, barregeu el vinagre de poma, la mel i l'oli en un bol. Condimenti amb sal i pebre.
- Per acabar, afegiu la vinagreta a l'amanida. Decoreu-la amb les flors de Tête de Moine restants.
Formatge en aquesta recepta
