
Amanida de mesclum amb vinagreta a l'Sbrinz
- Sense carn
Ingredients
Per a 4-6 persones
Per a l'amanida:
- 300 gr de diversos tipus d'amanida, p.ex. enciam, xicoira amarga (chicorée), créixens, verdolaga.
- 1-2 mans d'herbes silvestres barrejades, p.ex. all d'ós, agrella, dent de lleó, ruca, créixens d'aigua
- 2-3 rams d'herbes aromàtiques, p.ex. cerfull, sajolida de jardí, julivert, estragó
- 1-2 mans de flors comestibles, p.ex. clavell, flor de cebollí
- 100 gr de Sbrinz a rodanxes
Per a la vinagreta:
- 4 cullerades de vinagre de llimona
- 1 cullerada de vi blanc sec
- 6 cullerades d'oli
- 2 cullerades de Sbrinz, acabat de ratllar
- 1 petit gra d'all, espremut
- ½ culleradeta de mel líquida
- Sal, pebre
Preparació
Per a l'amanida:
- Tallar les amanides, les herbes salvatges i herbes silvestres i herbes aromàtiques d'una mida adequada per a la boca. Revolver amb les flors i el Sbrinz en un recipient gran.
Per a la vinagreta:
- Barrejar tots els ingredients i condimentar. Afegir a l'amanida poc abans de servir.
Truc de preparació
Adaptar la barreja d'amanides segons la temporada. També es poden fer servir flors de margarides, caputxines, dent de lleó o herbes, com romaní i borratja.
Formatge en aquesta recepta
