
Amanida de fonoll al Gruyère AOP
- 20 min. preparació, 10 min. Temps de cuinat, 30 min. Temps total
- Sense carn
Ingredients
Per a 4 persones
Per l'amanida:
- 250 g de tomàquets cherry
- 1 cs d'oli d'oliva
- 3 endívies, tallades a làmines
- 3 fonolls
- 3 endívies vermelles tallades a làmines
- 1 cs de suc de llimona
- Sal i pebre
- 100 g de Le Gruyère AOP tallat a làmines
Per a la vinagreta a la mostassa:
- 2 cs de mostassa
- 2 cs de vinagre de vi blanc
- 1 gra d'all
- 2 cs d'oli d'oliva
- Garnitur: 1 Handvoll Brunnenkresse
Preparació
Per l'amanida:
- Preescalfar el forn a 225 °.
- En un recipient barrejar els tomàquets amb l'oli, sal i pebre. Posar-los sobre una safata de forn coberta amb paper papir i coure durant uns 7 o 10 minuts. Reservar.
- Tallar a làmines la part baixa, de color blanc, de les plantes de fonoll.
- En un recipient, barrejar les endívies amb el fonoll i el suc de llimona.
- Repartir les endívies, el fonoll, els tomàquets rostits i les làmines de Le Gruyère AOP en els plats.
- Amanir amb la vinagreta.
Per a la vinagreta a la mostassa:
- Picar l'all molt fi
- En un recipient, barrejar la mostassa, el vinagre, l'all, la sal, el pebre i l'oli d'oliva.
- Reservar.
Recomanació
Pots decorar cada plat amb un manat de créixens per sobre.
Formatge en aquesta recepta
