
Amanida de carbassa amb xampinyons i Le Gruyère AOP
- Sense carn
Ingredients
Per a 4 persones
Per l'amanida:
- 200 g de xampinyons mixtes
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- 500 g de carn de carbassa
- 2 cullerades de vinagre balsàmic blanc
- 2 tiges d'api
- 200 g Le Gruyère AOP
- 200 g d'amanida mixta
Per a la vinagreta:
- 3 cullerades de suc de llimona
- 3 cullerades d'oli d'oliva
- 1 cullerada d'oli de llavor de carbassa
- 1 culleradeta de mel
- Sal i pebre
Preparació
Per l'amanida:
- Traieu la terra als xampinyons i tall per la meitat aquells que siguin més grans. Fredor en 1 cullerada d'oli durant uns 5 minuts, assaonar. Reservar en un bol.
- Tallar a daus la carbassa i fregir en l'oli restant durant 5 minuts. Afegiu vinagre balsàmic i assaoneu al seu gust amb sal i pebre. Cuini a foc lent durant uns minuts fins que tot el líquid s'hagi evaporat i la carbassa estigui cuita.
- Afegiu la carbassa i el seu suc restant al bol dels xampinyons, barregi bé i deixi marinar durant 30 minuts.
- Tallar l'api a rodanxes i el formatge Le Gruyère AOP en làmines fines. Barregi tots els ingredients junts. Retirar el suc del marinat de la carbassa i els xampinyons.
- Disposi en cada plat una base de amanida mixta i afegiu la barreja dels ingredients.
Per a la vinagreta:
- Barregi el suc de llimona, l'oli d'oliva i l'oli de llavor de carbassa amb la mel en un got.
- Assaoneu amb sal i pebre.
Formatge en aquesta recepta
