
Amanida de bulgur amb Emmentaler AOP
- Sense carn
Ingredients
Per a 4 persones:
Per l'amanida:
- 500 ml de brou de verdures
- 1 culleradeta de pasta de tomàquet
- 200g de bulgur
- 2 manats de raves
- 1 colinabo
- 1 manat de cebes tendres
- 200 g de Emmentaler AOP
- 2 cullerades de nabius secs
Per a la vinagreta:
- 1 llimona
- 2 cullerades de vinagre
- 5 cullerades d'oli d'oliva
- Sal i pebre
Preparació
Per l'amanida:
- Bullir el brou amb la pasta de tomàquet, afegir el bulgur i bullir durant uns 15 minuts. Colar i deixar refredar.
- Tallar els raves a quarts, el colinabo en petits cubs, el Emmentaler AOP en escuradents i les cebes a rodanxes fins a la part verda (pot profitar una mica de la part verda si li agrada).
- Barrejar en un bol per amanides al bulgur fred amb el reptes d'ingredients.
Per a la vinagreta:
- Esprémer la llimona i colar el suc obtingut per retirar la polpa.
- Barrejar en un bol el suc de llimona, el vinagre, l'oli, la sal i el pebre fins a obtenir una vinagreta homogènia.
Recomanació
Servir en bols individuals amanida amb un parell de cullerades de la vinagreta i un grapadet de nabius secs per sobre.
Formatge en aquesta recepta
