
Albergínia a l'Emmentaler AOP i salsa de pebrot
- Sense carn
Ingredients
Per a 4 persones
- 2 albergínies mitjanes, sal, mantega per rostir
- 200 g d'Emmentaler AOP ratllat
- 2 ous
- 2 fulles de sàlvia picades fines
- sal i pebre
Salsa:
- 1 dent d'all, tallada en làmines fines, mantega, 2 pebrots vermells, tallats en trossets, 1 dl de vi blanc, 20-30 g de mantega, freda, tallada en trossets, sal, pebre
Preparació
- Tallar les albergínies en 12-16 rodanxes, salar i deixar reposar 30 minuts. Absorbir el líquid amb un drap o paper de cuina, i sofregir les rodanxes amb mantega.
- Barrejar el formatge, els ous i la sàlvia, i salpebrar. Pintar les albergínies amb aquesta barreja i col·locar-les sobre una placa amb paper sulfurat. Coure-les en un forn preescalfat a 220 °C.
- Per a la salsa, sofregir l'all amb mantega, afegir-hi el pebrot i seguir sofregint. Diluir amb vi blanc i tapar la cassola fins que les verdures estiguin cuites. Passar la barreja pel passapuré. Escalfar la salsa fins que es faci espessa, a continuació afegir-hi poc a poc la mantega. Salpebrar.
- Posar la salsa als plats calents i col·locar-hi a sobre les albergínies amb l'Emmentaler.
Formatge en aquesta recepta
