Pàgina web disponible només de manera limitada
Si us plau, activi les cookies per utilitzar la pàgina web en tota la seva extensió

Tête de Moine AOP, la flor de formatge que connecta amb el slow life

El Tête de Moine AOP és un formatge que, en raspar-se minuciosament en forma de flor amb la girolle, encarna aquest ritual de desconnexió de la rutina diària i ens transporta a un altre ambient. L'ideal és harmonitzar-ho amb un vi blanc, com els produïts al país centreeuropeu amb el raïm chasselas, ja que solen ser frescos i afruitats, encara que també pot acompanyar-se amb un verdejo, un albariño o un malvesia.

Tête de Moine AOP, la flor de formatge que connecta amb el slow life

Barcelona, juny 2021- Cada vegada més, els consumidors tendeixen a buscar sortir de l'estrès de la rutina amb aliments que els ajudin a meditar i desconnectar. Aquesta retòrica és reflex del moviment slow life. Gaudir de les connexions reals i les experiències diàries, viure d'una forma més conscient i, en el cas del menjar, parar-se a menjar i gaudir del moment, la qual cosa no sols reportarà a obtenir un major plaer en el menjar sinó també a nivell de salut.

El Tête de Moine AOP és un producte que sintetitza i encarna aquest ritual de desconnexió de la rutina diària, demanda la consciència per a extreure la flor de formatge, mitjançant la girolle, un petit utensili que permet tallar el formatge amb major facilitat i obtenir unes petites i atractives flors que recorden a la flor del clavell. Es tracta d'un moment lúdic que a cada gir ens abstreu de la realitat i ens posa a gaudir del moment. I és que el Tête de Moine AOP és un formatge suís que elaboraven els monjos de l'abadia de Bellelay fa més de vuit segles i que, actualment, es produeix en menys de deu formatgeries de les regions muntanyenques del Jura i Jura de Berna amb llet crua de vaques alimentades amb pastura i fenc i sense additius, és ric en proteïnes i minerals, i no conté glútens ni lactosa.

En cada flor, ens acostem a la manera de producció del formatge. Es requereix parar un moment, gaudir del procés i adoptar una mica més el slow life per a gaudir realment del formatge. La manera de consum de Tête de Moine AOP nodreix la nostra ment, i ens fa tenir en compte tots els estímuls organolèptics mentre ho degustem (no sols aquells sentits directament relacionats amb el sabor, com el gust o l'olfacte, sinó també la vista o el tacte), alguna cosa que podria comparar-se, en el cas d'un producte típicament espanyol, com és el pernil ibèric, en el moment de tallar-lo i degustar-lo.

La flor més formatgera

El Tête de Moine AOP és un formatge que, pel format en el qual es consumeix -la flor- i el ritual de preparació associat -l'ús de la girolle- ja ens transporta a un altre ambient. A més, en boca, el Tête de Moine AOP porta tota la seva intensitat de sabor, barrejat entre grans i fruita seca torrada amb notes làctiques i fins i tot matisos fruiters i especiadas, com la nou moscada que barregen amb la textura sedosa i cremosa en fondre's en boca. Tota aquesta mescla de sabors, olors, preparació i format ens connecta amb els Alps suïssos. I per a potenciar aquest moment de desconnexió, l'ideal és harmonitzar-lo amb un vi blanc, com els produïts al país centreeuropeu amb el raïm chasselas, ja que solen ser frescos i afruitats, encara que també pot acompanyar-se amb vins blancs com el verdejo o els gallecs tipus albariño o un malvesia.

El slow travel, o la filosofia de viatjar sense presses, es pot començar des de casa. Això pot connectar amb part de la vida local, amb un lloc, la seva gent i la seva cultura, com la proposta de degustar amb calma el formatge Tête de Moine AOP amb un vi de la regió. Aquest formatge pot convertir qualsevol ocasió en una cosa única per la riquesa del seu sabor i el seu original talli en forma de flor.

enrere

Galetes d'aquesta pàgina: El nostre lloc web fa servir galetes perquè els nostres socis puguin reconèixer i comprendre com fer ús del nostre lloc web. En visitar el nostre lloc web, reconeixeu que esteu d'acord amb com fem servir les galetes. Més informació.