Pàgina web disponible només de manera limitada
Si us plau, activi les cookies per utilitzar la pàgina web en tota la seva extensió

Swiss Cheese Passport, una oportunitat per a viatjar a Suïssa aquest estiu

Aquest document ofereix al viatger degustacions, descomptes i beneficis en cinc formatgeries que produeixen Appenzeller®, Emmentaler AOP, Le Gruyère AOP, Tête de Moine AOP i Engelberg Klosterglocke. Els qui visitin quatre d'aquestes cinc formatgeries incloses en el circuit participaran en un concurs i podran fer-se amb algun dels 50 premis que s'inclouen. La data límit per a participar és el pròxim 31 de desembre de 2021.

Swiss Cheese Passport, una oportunitat per a viatjar a Suïssa aquest estiu

Barcelona, maig 2021 – Suïssa és sinònim de naturalesa, de paisatges increïbles en els quals practicar senderisme, gaudir de meravelloses rutes amb bicicleta i, per descomptat, dels millors formatges del món, producte d'una tradició centenària. Sens dubte, la millor manera de conèixer el país helvètic és a través del denominat Gran Tour de Suïssa, que combina els seus aspectes més destacats en un sol viatge. Es tracta d'una ruta alpina per carretera al llarg de 1.600 quilòmetres que permet al viatger conèixer quatre regions lingüístiques, creuar cinc ports alpins, visitar 12 llocs Patrimoni Mundial per la Unesco -com l'obra arquitectònica de Le Corbusier-, dues reserves de la biosfera -com la de Entlebuch-, 22 llacs o gaudir del Alpage, una tradició que consisteix en el fet que el bestiar pugen a l'estiu a pasturar a les zones més altes de les muntanyes i allí s'elaboren els formatges durant aquests mesos.

Però, a més de gaudir de totes aquestes meravelles, aquest idíl·lic viatge ofereix una gran sorpresa més, com és la possibilitat de conèixer algunes de les 700 varietats de formatge que el país produeix. I és que en la ruta Gran Tour s'inclouen cinc formatgeries que elaboren alguns dels formatges més mítics i coneguts del país: Appenzeller®, Emmentaler AOP, Le Gruyère AOP, Tête de Moine AOP i EngelbergKlosterglocke i que són presents, a més en el denominat Swiss Cheese Passport.

Aquest document, que s'aconsegueix de manera senzilla en les oficines turístiques, en la web www.myswitzerland.com/en/microsites/ch/the-swiss-cheese-passport/ (disponible en anglès, francès i alemany) i les cinc formatgeries que formen part del circuit, no sols és un record, sinó que ofereix al viatger degustacions, descomptes i beneficis en cinc formatgeries que representen a altres tants formatges suïssos. Cadascun d'aquests centres inclosos en el passaport obre les seves portes per a mostrar els seus processos d'elaboració, totalment artesanals, sostenibles, tradicionals i que segueixen estrictes controls de qualitat; ofereixen degustacions i donen a conèixer tradicions i costums locals.Els qui visitin quatre d'aquestes cinc formatgeries incloses en el circuit participaran en un concurs i podran fer-se amb algun dels 50 premis que s'inclouen. La data límit per a participar és el pròxim 31 de desembre de 2021 i, entre tots els participants, es realitzarà un sorteig a la fi de gener 2022 amb importants premis. Per a conèixer els termes i condicions de participació complets i els premis que es poden guanyar, es pot consultar la web schweizerkaese.ch.

Aquestes són les formatgeries incloses en el Swiss Cheese Passport:

- Appenzeller Schaukäserei

Enmig de la idíl·lica campanya de Appenzell es troba aquesta formatgeria que elabora Appenzeller®, un formatge de fama mundial i el més misteriós de Suïssa, que es produeix a mà des de fa més de 700 anys, també segons una antiga tradició. El seu toc aromàtic únic es deu a les cures que rep durant almenys tres mesos amb la salmorra d'herbes, la composició de les quals, una mescla de més de 25 herbes, arrels, fulles, flors grans i escorces, és un secret estrictament guardat. L'exposició interactiva del Appenzeller Schaukäserei, en Stein, ofereix informació sobre el formatge més misteriós de Suïssa mentre el visitant se submergeix en el món tradicional de Appenzell.

El passaport permet un 10% de descompte sobre la compra de formatges AOP. També dret a degustacions i 4 francs suïssos de regal sobre les porcions de Käse-*Hörnli amb ceba i salsa de poma per persona en el restaurant Appenzeller Schaukäserei.

- Emmentaler Schaukäserei

El Emmentaler AOP, conegut a tot el món com “el rei dels formatges”, porta elaborant-se des del segle XII i és l'autèntic i original formatge Emmental amb forats. El centre d'interpretació és al poble de Affoltern im Emmental i en ell es mostra com es continuen produint les grans formes de manera tradicional, ja que cada roda, per a la qual es necessiten més de mil litres de llet, pot arribar a pesar fins a 100 quilos. Aquest formatge es produeix de manera artesanal en unes 111 formatgeries de llogarets de la zona a partir de llet recentment munyida de vaques que pasturen en llibertat, que s'alimenten exclusivament d'herba i fenc, i en la seva elaboració no s'empren additius. El Emmentaler Schaukäserei és també un restaurant i compta amb la seva pròpia botiga.

El Swiss Cheese Passport atorga un 10% de descompte sobre la compra de formatges i sobre porcions de Käse-*Hörnli amb formatge Emmentaler AOP en el restaurant.

- La Maison du Gruyère

L'autèntic Le Gruyère AOP, suís i artesà, és un dels formatges més coneguts del món i presa el seu nom de la ciutat de Gruyères, una meravella medieval al peu d'un castell. La Maison du Gruyère és un museu, formatgeria i restaurant situat en la localitat de Pringy en la qual el visitant descobrirà tots els secrets d'aquest formatge les rodes del qual pesen entre 25 i 40 quilos i es produeix amb 400 litres de llet. A més, comprovarà per si mateix que es tracta d'un formatge 100% natural la recepta del qual es transmet de generació en generació des de l'any 1115, seguint un antiquíssim procés artesanal extremadament precís i minuciós, de manera que la qualitat i la traçabilitat de cada roda estan absolutament garantides.

Entre altres beneficis, el Swiss Cheese Passport ofereix reduccions sobre el preu de l'entrada a l'exhibició interactiva, sobre la compra de fondue moitié-*moitié -amb meitat Le Gruyère AOP i meitat Vacherin Fribourgeois AOP- i sobre samarretes.

- Maison de la Tête de Moine

El Tête de Moine AOP és un formatge que reflecteix el sabor d'una regió, més de 800 anys de tradició i un mètode únic per a gaudir-lo, la girolle, un petit utensili que permet raspar el formatge amb major facilitat i obtenir unes petites i atractives flors que recorden a la flor del clavell. En el centre interpretatiu i el museu, edifici de l'Abadia de Bellelay, a la regió muntanyenca del Jura, on va néixer aquest formatge, el visitant podrà conèixer les característiques que el defineixen, així com el fet que es produeix en menys de deu formatgeries. La seva elaboració amb llet crua de vaques alimentades amb pastura i fenc i sense additius, la seva riquesa en proteïnes i minerals, i el fet que no conté gluten ni lactosa fan d'ell un formatge que converteix qualsevol ocasió en una cosa única per la riquesa del seu sabor i el seu original talli en forma de flor.

El Swiss Cheese Passport dóna dret a una reducció del 30% sobre l'entrada al museu, i a descomptes sobre la compra d'una girolle i de porcions de formatge. També brinda descomptes sobre els plats de degustació.

- Käserei Engelberg

L'elaboració de formatges en l'Abadia de Engelberg es remunta al segle XI. Es tracta d'un lloc únic a Suïssa emmarcat en un paisatge de somni. Aquesta formatgeria d'exposició és l'única a Suïssa que estigui situada en un monestir.

El Swiss Cheese Passport atorga beneficis varis, com a entrada lliure i un 10% de descompte sobre la compra de formatge.
enrere

Galetes d'aquesta pàgina: El nostre lloc web fa servir galetes perquè els nostres socis puguin reconèixer i comprendre com fer ús del nostre lloc web. En visitar el nostre lloc web, reconeixeu que esteu d'acord amb com fem servir les galetes. Més informació.