Pàgina web disponible només de manera limitada
Si us plau, activi les cookies per utilitzar la pàgina web en tota la seva extensió

Sabies que l'11 d'abril és el Dia Internacional de la Fondue de Formatge?

Sabies que l'11 d'abril és el Dia Internacional de la Fondue de Formatge?

Madrid, març de 2022.- A Espanya tenim un costum gens habitual a altres països, excepte a Suïssa amb les fondues: la de compartir els plats damunt de la taula. Aquest plat típic del país alpí és ideal per degustar amb família i amics, ja que convida a la reunió i a brindar tots junts. L'11 d'abril celebra el seu Dia Internacional. Què tal si t'animes a preparar-la seguint aquesta recepta que proposa Formatges de Suïssa?. Et recomanem la fondue per excel·lència: la moitié-moitié amb Le Gruyère AOP i Vacherin Fribourgeois AOP.

 

L'origen d'aquest plat podria trobar-se en un antic costum de pastors i de muntanyencs que consistia a escalfar els trossos de formatge vell (més durs) per a estovar-los, però també per poder preparar un plat de menjar calent.

 

La recepta bàsica de la fondue de formatge requereix de pocs ingredients: formatge suís ratllat, all fresc, pebre, una mica de vi blanc, farina de midó de blat de moro per a lligar i una mica de suc de llimona. Es pot preparar de manera ràpida i senzilla amb un Le Gruyère AOP no massa jove perquè es fongui millor i Vacherin Fribourgeois AOP.

 

Alguns trucs Els fanàtics de la fondue tradicional creuen que l'all i el pebre són suficients, com a màxim un polsim de nou moscada. Els més valents també poden provar amb trossos de ceba, chalotas o tomàquets afegits a la fondue o per què no? assaonar amb pebre roig, chile o curri.

 

Pel que fa al pa, les típiques galledes de pa per a fondue són en la seva majoria de pa blanc, però el semiblanc o torrat en mantega també funciona. Altres opcions són les patates cuites, les verdures escaldades o les fruites (per exemple, peres, pomes o raïm).

 

La tradició de la fondue inclou afegir un got petit de licor de cirera, Grappa o aiguardent de pruna que proporciona la porció extra d'espècies que necessita un banquet de formatge. Un consell: el formatge s’enganxa millor al pa que tingui més d'un dia, que al pa fresc.

 

I, si cal triar un vi per a acompanyar la fondue, ja sigui blanc o negre, és important que sigui afruitat i, si pot ser, lleuger. També són recomanables el vi blanc sec, el Champagne o un te negre suau. Per als nens, un suc de poma fresc o simplement aigua.

Article secció + tema
enrere

Galetes d'aquesta pàgina: El nostre lloc web fa servir galetes perquè els nostres socis puguin reconèixer i comprendre com fer ús del nostre lloc web. En visitar el nostre lloc web, reconeixeu que esteu d'acord amb com fem servir les galetes. Més informació.