Pàgina web disponible només de manera limitada
Si us plau, activi les cookies per utilitzar la pàgina web en tota la seva extensió

Les flors del formatge suís Tête de Moine AOP donen la benvinguda a les festes de primavera

Les flors del formatge suís Tête de Moine AOP donen la benvinguda a les festes de primavera

Barcelona, abril de 2022.- El formatge Tête de Moine AOP t'ofereix una saborosa excusa per gaudir de les millors festes d'abril i maig. El seu tall en forma de flor fa honor a l'espectacle del camp en el seu major apogeu i entronca amb la tradició floral d'aquestes dates. El més estètic dels formatges suïssos es raspa en forma de fines flors, amb un utensili anomenat girolle que aconsegueix alliberar totes les seves propietats organolèptiques, convertint cada mos en un autèntic plaer, també aromàtic. Igual que la primavera.

 

Moltes ciutats es rendeixen en renéixer botànic després de l'hivern. Barcelona per la festa de Sant Jordi -23 d'abril- s'omple de llibres i roses. Per què no sorprendre en un menjar familiar amb unes roses d'aquest formatge suís?

 

Del 3 al 15 de maig, Córdoba esclata amb l'espectacle dels Patis, un altre patrimoni cultural espanyol que atreu a entusiastes de tot el món pel seu acolorit ambient. En aquesta festa, la gastronomia cordovesa destaca per la seva exquisida cua de toro, les olles cordoveses, els flamenquines o el salmorejo. Aquest últim plat pot combinar i complementar-se molt bé amb el Tête de Moine AOP, gràcies a l'acidesa i frescor del tomàquet que contrasta amb la intensitat de sabor del formatge suís. T'atreveixes a experimentar?

 

Quan acaben Els Patis comença la festa més castissa de Madrid: Sant Isidre, que se celebra el 15 de maig. A més de les activitats religioses, molts madrilenys s'ajunten per a la tradicional llimonada amb les rosquillas del Sant a les prades de Sant Isidre o a les cases. La dolçor d'aquestes rosquillas “ximples”, “llestes”, “de Santa Clara” i “franceses” pot ajudar a potenciar molt més el sabor salat, àcid i intens de les flors del Tête de Moine AOP. Pel que fa a la beguda, la més popular d'aquesta festa és la llimonada madrilenya, amb vi, llimona, sucre i fruita trossejada que, gràcies a la frescor i dolçor d'aquesta combina a la perfecció amb el formatge suís.

 

Coneix millor el Tête de Moine AOP

 

Originari de la regió del Jura, els monjos del monestir de Bellelay l'elaboraven minuciosament ja des del segle XII. D'aquí el seu nom, Tête de Moine (cap de monjo), per la similitud entre el formatge, una vegada oberta l'escorça superior, amb la coroneta afaitada dels monjos. En l'actualitat, el seu sabor pur obeeix a les mans de mestres formatgers que el produeixen en menys de 10 formatgeries de llogaret de les zones de muntanya de les regions de Franches Montagnes, Porrentruy, Moutier i Courtelary.

Article secció + tema
enrere

Galetes d'aquesta pàgina: El nostre lloc web fa servir galetes perquè els nostres socis puguin reconèixer i comprendre com fer ús del nostre lloc web. En visitar el nostre lloc web, reconeixeu que esteu d'acord amb com fem servir les galetes. Més informació.