Pàgina web disponible només de manera limitada
Si us plau, activi les cookies per utilitzar la pàgina web en tota la seva extensió

Le Gruyère AOP, l'exquisit formatge elaborat amb l'or blanc de Suïssa

El seu exquisit sabor prové de la llet crua amb la que s'elabora y que arriba fresca a les formatgeries dos cops al día

Per produir un formatge de 35 kg de pes es necessiten uns 400 litres de llet crua fresca

Le Gruyère AOP, l'exquisit formatge elaborat amb l'or blanc de Suïssa

Saps per què el formatge Le Gruyère AOP és tan exquisit? Perquè s'elabora només amb llet crua fresca de petites granges, situades com a màxim a 20 km de la formatgeria, i perquè les vaques pasturen lliurement i només s'alimenten d'herbes, pastures naturals, fenc i flors. Estem davant l'autèntic or blanc de Suïssa, i que serveix de base per a elaborar aquest formatge de manera totalment artesanal segons una tradició transmesa de generació en generació des de l'any 1115.

Actualment Le Gruyère AOP es produeix en unes 185 formatgeries situades a la Suïssa occidental, així com també en 60 granges alpines on, únicament en els mesos d'estiu, s'elabora l'exclusiva varietat “d’Alpage”. Explica la seva exclusivitat el fet que el formatge comença a elaborar-se el mateix dia en què es rep la llet que procedeix de les vaques de la zona (una granja lletera suïssa té una mitjana de només 26 vaques que pasturen lliurement) i que, per a produir un formatge de 35 kg de pes, es necessiten uns 400 litres de llet crua fresca. Una altra dada és que les granges reben la llet fresca dues vegades al dia (al matí i a la tarda).
La llet crua és tan important perquè potencia el sabor i les aromes del formatge i preserva la totalitat dels seus valors nutricionals. És tan bona per al gust com per a la salut.


Coneix millor a Le Gruyère AOP: 

  • És l'autèntic formatge Gruyère: suís i sense forats (a diferència del Emmentaler AOP, que sí que té forats). 

  • Sabor: fort i de pronunciada aroma. Aquest formatge es caracteritza pels seus matisos afruitats sostinguts per una nota més o menys salada i que poden variar segons la zona d'elaboració. 

  • Maduració: de 5 a 12 mesos i fins i tot més. 

  • Le Gruyère AOP Reserva: caràcter més ferm i intensament aromàtic, un clar exemple de la gran tradició suïssa en l'affinage -la curació del formatge-, encara realitzada segons mètodes ancestrals. Le Gruyère AOP Reserva madura més de 10 mesos. 

  • Le Gruyère AOP s'ha coronat com a guanyador del World  Championship Cheese Contest, un dels concursos formatgers més prestigiosos a nivell mundial, al 2022.

  • Le Gruyère AOP és el formatge suís més consumit a Espanya. 

  • Les característiques organolèptiques d'aquest formatge el converteixen en una varietat *premium, molt apreciada en l'alta gastronomia per la seva versatilitat per a plats calents i freds i per a saborosos aperitius.

enrere

Galetes d'aquesta pàgina: El nostre lloc web fa servir galetes perquè els nostres socis puguin reconèixer i comprendre com fer ús del nostre lloc web. En visitar el nostre lloc web, reconeixeu que esteu d'acord amb com fem servir les galetes. Més informació.