Pàgina web disponible només de manera limitada
Si us plau, activi les cookies per utilitzar la pàgina web en tota la seva extensió

Le Gruyère AOP es corona com a millor formatge del món per segona vegada consecutiva

Le Gruyère AOP es corona com a millor formatge del món per segona vegada consecutiva

Barcelona, març de 2022.- Le Gruyère AOP s'ha coronat, al famós World Championship Cheese Contest, celebrat els passats 1, 2 i 3 de març a Madison (Wisconsin, els EUA), guanyador indiscutible per segona vegada consecutiva. I és que un Le Gruyère AOP presentat per Michael Spycher de la formatgeria Mountain Dairy Fritzenhaus, per a Gourmino AG i amb 98,423 punts, ha estat proclamat millor formatge del món seguit per una altra varietat suïssa, un Appenzeller® Clàssic, de la formatgeria Niederbüren AG.

 

Le Gruyère AOP és l'autèntic i inimitable suís, que procedeix de la regió de Gruyère, al cantó de Friburg, una zona de bellesa incomparable i opulents pastures i s'elabora des de l'any 1115 seguint un saber fer cent per cent artesanal i una recepta tradicional transmesa de generació en generació.

 

En aquest concurs de referència, el més important del sector, els formatges són jutjats en més de 100 categories diferents per un jurat d'experts, i en la present edició, els tecnòlegs de la llet i artesans formatgers suïssos han demostrat l'altíssima qualitat dels seus productes. Així, han aconseguit fer-se amb un total de 10 medalles d'or.

 

I és que Suïssa és un país referent en cultura formatgera artesana des de fa centenars d'anys: els seus formatges es continuen elaborant de manera tradicional i no existeixen fàbriques ni producció industrial sinó petites formatgeries. Així, la qualitat dels seus formatges prové del fet que són 100% naturals: no contenen additius, conservants ni hormones, no s'usen antibiòtics per a la criança del bestiar destinat a la producció del formatge i s'elaboren cada dia exclusivament amb llet crua procedent de vaques alimentades amb herbes i pastures naturals.

 

A més, són aptes per a tots els paladars ja que no contenen gluten ni lactosa. Els formatges suïssos més coneguts a Espanya són Le Gruyère AOP, Emmentaler AOP, Appenzeller®, Tête de Moine AOP, Sbrinz AOP, L’Etivaz AOP i Vacherin Fribourgeois AOP.

Article secció + tema
enrere

Galetes d'aquesta pàgina: El nostre lloc web fa servir galetes perquè els nostres socis puguin reconèixer i comprendre com fer ús del nostre lloc web. En visitar el nostre lloc web, reconeixeu que esteu d'acord amb com fem servir les galetes. Més informació.