Pàgina web disponible només de manera limitada
Si us plau, activi les cookies per utilitzar la pàgina web en tota la seva extensió

L'autèntic formatge Gruyère és suís (i deu pistes que t'ajudaran a identificar-lo)

De Gruyère no hi ha més que un. I és que no tothom sap que l'autèntic, l'inimitable, és Le Gruyère AOP d'origen suís, i que en l'actualitat s'elabora al país alpí seguint un procés artesanal que es remunta fins a l'any 1115.

L'autèntic formatge Gruyère és suís (i deu pistes que t'ajudaran a identificar-lo)

Que el formatge Gruyère és una de les varietats més conegudes en el món és un fet, però el que molta gent desconeix és que l'autèntic, l'anomenat Le Gruyère AOP, és cent per cent suís. I és que, com indica el seu nom, aquesta deliciosa varietat compta amb el segell AOP (Appellation d’Origini Protégée), que és el nom que reben a Suïssa les Denominacions d'Origen i que garanteix la qualitat òptima dels seus ingredients.

10 coses que has de saber per a identificar l'autèntic Le Gruyère AOP

  • Llet crua de vaques que pasturen en llibertat:

La llet recentment munyida amb la qual s'elabora procedeix de vaques que pasturen en llibertat en els prats suïssos i s'alimenten solament d'herba fresca i fenc.

  • Receptes tradicionals i processos artesanals:

L'autèntic és 100% natural i la seva recepta es transmet de generació en generació des de l'any 1115, seguint un antiquíssim procés artesanal extremadament precís i minuciós, de manera que la qualitat i la traçabilitat de cada roda estan absolutament garantides.

  • Estrictes controls de qualitat:

Totes les rodes de formatge s'assenyalen amb un distintiu específic que permet conèixer la granja d'on procedeix la llet, i s'avaluen segons estrictes criteris basats en els forats, la textura, l'aspecte exterior, el gust, la presentació i l'aptitud per a la conservació. D'aquesta manera, només aquelles peces que aconsegueixen una puntuació apta poden ser posades a la venda.

  • Sabor únic amb múltiples aplicacions gastronòmiques:

Aquest mil·limètric procés d'elaboració garanteix un formatge de qualitat Premium amb un sabor únic, delicat i una pronunciada aroma, molt benvolgut en l'alta gastronomia per la seva versatilitat per a plats calents i freds, i per a saborosos aperitius.

  • Premiat com a millor formatge de l'any:

I és que Le Gruyère AOP s'ha coronat aquest 2020 guanyador del World Championship Cheese Contest, un dels concursos formatgers més prestigiosos a nivell mundial. 

  • Una obra mestra de l'art formatger suís:

Les rodes de Le Gruyère AOP pesen entre 25 i 40 quilos i es produeix amb 400 litres de llet.

  • Quatre varietats:

El seu sabor únic li ho atorga, entre altres factors, una maduració d'entre 6 i 24 mesos, segons els quatre tipus de varietats, durant la qual les rodes es renten amb aigua salada.

  • Cent per cent suís:

Le Gruyère AOP procedeix de la de la petita ciutat de Gruyères i voltants, en el cantó de Friburg, i el produeixen més de 160 formatgeries de la zona.

  • L'autèntic no té forats i tampoc conté glúten ni lactosa.

I per als quals encara i així no tinguin suficient, és imprescindible que provin Le Gruyère AOP Réserve, que madura almenys durant 10 mesos, presenta un caràcter més ferm i intensament aromàtic i és un clar exemple de la gran tradició suïssa en el affinage - la curació del formatge - encara realitzada segons mètodes ancestrals.

Les característiques organolèptiques de Le Gruyère AOP permeten combinar-ho amb múltiples ingredients per a elaborar plats originals i saborosos o emfatitzar receptes clàssiques amb el toc personal d'aquest formatge suís.

https://www.formatgesdesuissa.es/formatges-suissos/assortiment/el-gruyere-aop 

enrere

Galetes d'aquesta pàgina: El nostre lloc web fa servir galetes perquè els nostres socis puguin reconèixer i comprendre com fer ús del nostre lloc web. En visitar el nostre lloc web, reconeixeu que esteu d'acord amb com fem servir les galetes. Més informació.