Pàgina web disponible només de manera limitada
Si us plau, activi les cookies per utilitzar la pàgina web en tota la seva extensió

L'artista Raffaele Melchionda dissenya per a Emmentaler AOP una peça única amb motiu de Sant Jordi

Durant el mes d'abril, Emmentaler AOP, el formatge amb forats més famós del món, et regala una peça única perquè gaudis a Sant Jordi: el plat Rose Plate, decorat a mà per aquest reconegut ceramista amb la iconografia d'aquesta flor, símbol d'aquest dia.

L'artista Raffaele Melchionda dissenya per a Emmentaler AOP una peça única amb motiu de Sant Jordi

Barcelona, abril 2021- S'acosta Sant Jordi, una data en la qual la rosa és la protagonista. I per a celebrar-ho, Emmentaler AOP, el formatge amb forats més famós del món, i l'artista emergent Raffaele Melchionda, mestre de l'art de la ceràmica format en Salermo (Itàlia) i amb seu en la seva artelier39 en la capital suïssa de Berna, han creat el tàndem perfecte per als amants del formatge i de l'art, i que es materialitza en el plat Rose Plate, una refinada peça elaborada i decorada a mà amb la iconografia d'aquesta flor símbol de la Diada amb la qual Emmentaler AOP obsequiarà a tots els consumidors que comprin una quantitat de 300 grams d'aquest preuat formatge suís. La promoció estarà vigent durant el mes d'abril i fins a fi d'existències.

La veritat és que aquesta simbiosi entre el formatge i l'art sorgeix de manera natural. Al llarg dels segles, els mestres formatgers suïssos han traslladat el seu saber fer i el pes de la tradició en forma de peces úniques d'artesania com el Emmentaler AOP, un producte fet a mà i basat en el respecte per la naturalesa i els animals. Aquests preuats valors són el reflex de la creativitat dels artistes i del talent dels hàbils artesans. Aquests valors connaturals que representa el formatge Emmentaler AOP i que s'ha anat transmetent al llarg dels segles és el que Raffaele Melchionda ha volgut plasmar i ha interpretat amb el seu treball.

Així, el considerat com el rei del formatge suís va començar a produir-se en el segle XIII i rep el seu nom de la vall amb el riu Emme en el cantó de Berna. En l'actualitat, el Emmentaler AOP s'elabora en al voltant de 111 formatgeries de llogarets a partir de llet fresca i no tractada de vaques que mengen herba i fenc. A això s'afegeix que tots els additius i ingredients modificats genèticament estan prohibits. Tot això fa que sigui un producte totalment apte per a celíacs i intolerants a la lactosa.

Com a curiositat, un quilogram de formatge requereix uns 12 litres de llet. Les rodes rodones tenen un diàmetre de 80 a 100 cm i un pes de 75 a 120 kg. Grandària, tradició i qualitat excepcional fan al Emmentaler AOP l'indiscutible rei del formatge a tot el món. El Emmentaler AOP està disponible en diversos graus de maduresa: des del clàssic suau com la nou (mínim de 4 mesos de maduració), passant pel pronunciat Réserve picant (mínim 8 mesos de maduració) fins al criat en cova totalment aromàtic (mínim 12 mesos de maduració) i el Emmentaler AOP sabor primigeni, madurat de manera única (min. 12 mesos de maduració). Per a tots els gustos. A més, pot consumir-se en fred -en trossos o làmines- i en calenta, com a ingredient saborós.

Però, sens dubte, la característica més típica de Emmentaler AOP són els seus forats. Són de la grandària de cireres i nous i es formen durant el procés de maduració. Uns forats que Raffaele Melchionda ha materialitzat en la peça feta a mà Rose Plate. Gaudeix-la en aquest dia tan especial.

enrere

Galetes d'aquesta pàgina: El nostre lloc web fa servir galetes perquè els nostres socis puguin reconèixer i comprendre com fer ús del nostre lloc web. En visitar el nostre lloc web, reconeixeu que esteu d'acord amb com fem servir les galetes. Més informació.