Pàgina web disponible només de manera limitada
Si us plau, activi les cookies per utilitzar la pàgina web en tota la seva extensió

Formatges de Suïssa presenta l’Emmentaler AOP URTYP® a Alimentaria 202

Formatges de Suïssa presenta l’Emmentaler AOP URTYP® a Alimentaria 202

Barcelona, abril de 2022. – Formatges de Suïssa presentarà l’Emmentaler AOP URTYP® a la fira Alimentaria 2022, del 4 al 7 d'abril al recinte Gran Via: una versió històrica de l’Emmentaler AOP suís amb una qualitat superior, que ens porta la tradició helvètica fins a Barcelona.

 

Fa més de 700 anys, es va crear a Suïssa un formatge únic que anava a gaudir d'una reputació mundial, l’Emmentaler AOP. Al llarg del temps, el procés de producció va anar evolucionant i amb això el sabor del formatge. Fins que en Theo, un jove formatger suís apassionat per aquesta varietat helvètica, va recuperar la recepta tradicional i va elaborar una versió de l’Emmentaler AOP més ancestral amb llet fresca crua del dia i ingredients com ara ferments, sal i quall. Posteriorment, mentre les rodes de formatge jove maduraven durant un període mínim de 12 mesos en un celler humit, les netejava i mantenia en salmorra a intervals curts. Com a resultat, va obtenir rodes de formatge d'un diàmetre aproximat de 80-90 cm i un pes d'entre 80 i 100 kg. Aquestes rodes tenien l'escorça dura, natural i de tons marrons i, al seu interior, una pasta de tons ivori i grocs clars, amb forats regulars. Un formatge tan pròxim al seu avantpassat tradicional, que va fascinar als membres del consorci de l’Emmentaler AOP, que es van deixar seduir per aquesta versió d'un dels formatges més famosos del món.

 

Amb una maduració d'almenys 12 mesos, l’Emmentaler AOP URTYP® és un formatge de gran qualitat, cos i aroma, amb un sabor autèntic i potent, però no aspre. Una varietat exclusivament seleccionada per professionals de formatgeries autoritzades d’Emmentaler AOP i sotmesa a estrictes controls.

 

Com la resta dels formatges suïssos, l’Emmentaler AOP URTYP® és un aliment sa, sense additius, totalment natural, apte per a intolerants al gluten i a la lactosa i lliure d'OGM.

 

 

Article secció + tema
enrere

Galetes d'aquesta pàgina: El nostre lloc web fa servir galetes perquè els nostres socis puguin reconèixer i comprendre com fer ús del nostre lloc web. En visitar el nostre lloc web, reconeixeu que esteu d'acord amb com fem servir les galetes. Més informació.