Pàgina web disponible només de manera limitada
Si us plau, activi les cookies per utilitzar la pàgina web en tota la seva extensió

El formatge suís Emmentaler AOP és el company perfecte per emportar-te de pícnic

El formatge suís Emmentaler AOP és el company perfecte per emportar-te de pícnic

Barcelona, abril de 2022.- Per fi. Ja és aquí! Arriba el bon temps. I, sens dubte, un dels millors plans per a gaudir a l'aire lliure i fugir de les multituds és fer un pícnic en família o amb amics. Quines receptes saludables, fàcils i originals podem portar? El formatge suís Emmentaler AOP, és ideal per la seva facilitat per preparar en qualsevol d'elles.

 

La seva senzillesa de manipulació per tallar i donar diferents formes al formatge (daus, làmines, ratllat, encenalls…) sense que es deformi fàcilment gràcies a la seva textura ferma, així com la seva capacitat per a combinar-lo amb un gran ventall de productes i elaboracions, fan d'aquest formatge l'excusa perfecta per pensar en plats i elaboracions adaptades a un pla de pícnic.

 

Si a tot això sumem que és un formatge elaborat amb llet crua de vaques que pasturen en llibertat i s'alimenten de pastura fresca i fenc, 100% lliure d'additius artificials, amb tècniques sostenibles i, que és apte tant per a celíacs com per a intolerants a la lactosa, tenim l'ingredient perfecte per a fer un pícnic saludable i apte per a tots.

 

Et donem algunes idees:

Sandvitx de salmó, alvocat i Emmentaler AOP: Pica la polpa d'un alvocat madur amb una cullerada d'oli d'oliva, una mica de sal i pebre fins a obtenir una pasta homogènia. Amb ajuda d'un pelador, crea unes làmines de formatge Emmentaler AOP. Munta el sandvitx en dues llesques de pa tipus brioix o un bagel: unta una mica de la crema d'alvocat, afegeix una rodanxa de salmó fumat i acaba amb les làmines de formatge Emmentaler AOP i una mica de cebollí picat.

 

Entrepà de carabassó a la planxa, ceba caramel·litzada i Emmentaler AOP: Pela i talla en tires fines una ceba i escalfa-la a foc baix en una paella amb una mica d'oli d'oliva i sal fins que estigui daurada i caramel·litzada. Amb ajuda d'un pelador o mandolina, talla unes làmines de carabassó i marca-les a la planxa amb un rajolí d'oli d'oliva i sal. Utilitza un pa de motlle integral per fer l'entrepà, torra'l lleugerament i, quan encara estigui calent, afegeix Emmentaler AOP ratllat per damunt per a què es fongui lleugerament. Emplena-ho amb una mica de ceba caramel·litzada, les tires de carabassó a la planxa.

 

Pepito de pebrot verd fregit, llom de porc i Emmentaler AOP: Neteja i talla a tires un pebrot verd. Sofregeix-lo lleugerament amb una mica d'oli en una paella a foc mig- alt. Salpebra els filets de llom de porc i cuina'ls en la mateixa paella juntament amb un gra d'all picat fins que estiguin daurats. Talla a làmines quadrades el formatge Emmentaler AOP. Per a muntar el pepito, utilitza un pa rústic de barra. Talla'l a la meitat i emplena-ho amb el llom de porc, el pebrot verd i les làmines d’Emmentaler AOP.

 

Cuscús de coliflor. Les amanides també són una molt bona opció per compartir. Per fer una versió de cuscús perfecta per a aquesta primavera-estiu, proposem aquest cuscús vegetal on el toc fresc de la coliflor combinarà molt bé amb el formatge Emmentaler AOP. Ratlla la coliflor amb el forat fi de la ratlladora i salta-la lleugerament en la paella amb un rajolí d'oli d'oliva verge extra i una miqueta de sal per a donar-li un toc cruixent, però sense que perdi el toc fresc i floral que té aquesta verdura en cru. Acompanya l'amanida amb uns daus de formatge Emmentaler AOP, uns daus petits de pastanaga, passes, espàrrecs verds bullits a trossets, tomàquets cherry i l'amaniment que més t'agradi. Menja-la a temperatura ambient.

 

Conserves casolanes i bon pa. Aprofita les verdures d'aquesta temporada per fer conserves que després puguis utilitzar fàcilment en un pícnic. Només et farà falta un bon pa untat en oli d'oliva verge extra, la conserva que triïs (pebrot, espàrrec, carxofa) i uns daus de formatge Emmentaler AOP… Voilà, un entrepà sa i nutritiu!

 

Coneix millor l’Emmentaler AOP És l'autèntic i original formatge amb forats. Procedent de la idíl·lica Vall de l’Emme, s'elabora únicament amb ingredients naturals i seguint un procés artesanal. Les vaques s'alimenten de flors i herbes dels prats que aporten al formatge un sabor suau i una característica aroma a nou. La seva maduració és d'uns 4 mesos.

Article secció + tema
enrere

Galetes d'aquesta pàgina: El nostre lloc web fa servir galetes perquè els nostres socis puguin reconèixer i comprendre com fer ús del nostre lloc web. En visitar el nostre lloc web, reconeixeu que esteu d'acord amb com fem servir les galetes. Més informació.