Pàgina web disponible només de manera limitada
Si us plau, activi les cookies per utilitzar la pàgina web en tota la seva extensió

-aler, la terminación que identifica al auténtico Emmentaler AOP suizo

L'autèntic Emmentaler AOP suís s'elabora de forma totalment artesanal, amb llet fresca, sense additius i a partir de llet no tractada de vaques que només mengen herba i fenc. Perquè d'Emmentals hi ha molts, et donem deu raons perquè distingeixis el veritable Emmentaler AOP, sí l'acabat en -aler.

-aler, la terminació que identifica l'autèntic Emmentaler AOP suís

Barcelona, gener 2021 – És, sens dubte, el rei del formatge, tant per la seva grandària, com per la seva tradició i qualitat excepcional. De fet, l’Emmentaler AOP va ser un dels primers formatges suïssos que va captivar als espanyols.

Tanmateix, i malgrat això, comunament es continua denominant Emmental, una denominació genèrica que designa aquest tipus de formatge amb independència del seu lloc de producció. Et donem deu pistes que diferencien a l'autèntic formatge suís Emmentaler AOP.

1. 100% artesanal. Només el 5% dels Emmentals tenen origen suís, on es produeixen de forma totalment artesanal, amb llet fresca i sense additius.

2. És el dels forats. És conegut pels seus forats, de la grandària de cireres i nous, que es formen durant el procés de maduració.

3. Vaques en llibertat. L'autèntic Emmentaler AOP és un formatge amb origen a la vall del riu Emme en el cantó suís de Berna, característic pels seus pujols, on s'elabora des del segle XIII a partir de llet crua de vaques que pasturen en llibertat, alimentant-se únicament d'herba i fenc.

4. Llet no tractada. Es produeix actualment en al voltant de 111 formatgeries de llogarets a partir de llet no tractada de vaques que mengen exclusivament herba i fenc.

5. Es necessiten mil litres de llet crua per a cada roda. Les rodes rodones tenen un diàmetre de 80 a 100 cm i un pes de 75 a 120 kg i per a elaborar una roda es necessiten més de mil litres de llet crua.

6. Controls de qualitat exhaustius. Cada roda d’Emmentaler AOP és objecte d'estrictes controls de qualitat, en els quals es qualifiquen els forats, la massa, el sabor, l'aspecte i la capacitat de conservació i maduració.

7. Només es venen els millors. Només els millors formatges, que han d'obtenir 17 dels 20 punts possibles, són posats a la venda sota el nom d’Emmentaler AOP.

8. 100% autòcton. A més, l’Emmentaler AOP compte amb la seva pròpia oficina reguladora que limita la distància màxima entre la lleteria i la formatgeria a 25 quilòmetres per a preservar les condicions de conservació i qualitat de la llet.

9. Maduracions per tots els gustos. I pels amants de les maduracions, és el formatge perfecte. L’Emmentaler AOP està disponible en diversos graus de maduresa: des del clàssic suau com la nou (mínim 4 mesos de maduració), passat pel pronunciat Réserve picant (mínim 8 mesos de maduració) fins al «criat en cova» totalment aromàtic (mínim 12 mesos de maduració) i l’Emmentaler AOP sabor primigeni madurat de manera única (mínim 12 mesos de maduració).

10. Per a menjar cru o cuinat. En trossos o en làmines, o com a ingredient saborós en la cuina calenta, el sabor de l’Emmentaler AOP, l'acabat en -aler únic i indiscutible.

enrere

Galetes d'aquesta pàgina: El nostre lloc web fa servir galetes perquè els nostres socis puguin reconèixer i comprendre com fer ús del nostre lloc web. En visitar el nostre lloc web, reconeixeu que esteu d'acord amb com fem servir les galetes. Més informació.