Pàgina web disponible només de manera limitada
Si us plau, activi les cookies per utilitzar la pàgina web en tota la seva extensió

7 restaurants en els quals gaudir de formatge suís

7 restaurants en els quals gaudir de formatge suís

Barcelona, març 2021 – Ara que viatjar es fa una mica més difícil, volem acostar-te a alguns restaurants que ens transporten a Suïssa. Ciutats com Madrid, Barcelona, la Corunya, Calp o Sevilla compten amb alguns espais que ens traslladen al país en el qual el formatge és gairebé un art. Les seves cartes estan carregades dels sabors de formatges com Le Gruyère AOP, Emmentaler AOP, Tête de Moine AOP o Appenzeller®, i de plats típicament helvètics, com la raclette o la fondue. Aquests són alguns d'ells.

La Fondue de Tell, Madrid

A cavall entre els barris de Malasaña i Meravelles, trobem aquest petit rinconcito suís amb direcció hispà-suïssa de Marlene Tellenbach i Mariano Rodríguez. En traspassar la seva petita porta, ens traslladem a un local típic de les muntanyes suïsses, decorat en fusta tallada, vidrieres coloristes, banya dels Alps, esquellots i el famós rellotge de bufó, que ens va assenyalant el pas del temps. L'entorn és perfecte per a procedir a degustar les especialitats suïsses, com la raclette o la fondue en diverses versions, des de la tradicional, una mescla de formatges Le Gruyère AOP, Emmentaler AOP i Appenzeller® a les més innovadores. A més, també és possible gaudir d'una deliciosa taula de formatges tradicionals suïssos, que inclou Le Gruyère AOP, Emmentaler AOP i Appenzeller® i Tête de Moine AOP, o una taula de formatges dedicada en exclusiva a aquest últim, també conegut com a Cap de Monjo.

Carrer del Diví Pastor, 12. Madrid

Telèfon: 915 94 42 77


Poncelet Cheese Bar Madrid

Poncelet va néixer com un establiment especialitzat en formatges artesans de petits elaboradors nacionals i europeus i que avui dia quanta amb més de 300 varietats de formatge. La botiga va ser el germen de Poncelet Cheesebar, un lloc on explorar les possibilitats gastronòmiques del formatge artesà. Un dels seus elements més recognoscibles és la gran cava de formatges, dissenyada en forma de diamant, que permet que els formatges siguin fàcilment visibles des de qualsevol punt de la planta i que alberga amb orgull més de 130 formatges artesans d'11 nacionalitats diferents.

En Poncelet Cheese Bar Madrid, és possible degustar una fondue clàssica, amb formatges suïssos com Le Gruyère, Fribourguer Vacherin i Sbrinz, i gaudir en la seva carta de formatges com Emmentaler AOP, Appenzeller®, Tête de Moine AOP, L’Etivaz o Sbrinz.

Carrer de José Abascal, 61, Madrid

Telèfon: 913 99 25 50


Restaurant Basilea, Barcelona

Fundat en el 2002, Basilea és un restaurant genuïnament suís especialitzat en fondues i raclettes de formatges d'origen 100% suís. Petit i acollidor, el restaurant vesteix les seves parets de maó a la vista amb quadres que ens transporten a la ciutat suïssa que li dóna nom i creguin un ambient agradable i íntim, ideal per a sopars en parella o grups petits. Fondues de Tête de Moine, moitié-*moitié (meitat Le Gruyère AOP i Vacherin Fribourgeois) o Appenzeller®, així com reclettes de formatge suís, acompanyades per amanides Sbrinz o Appenzeller®, la seva carta és l'autèntic paradís per als amants del formatge.

Carrer de Sant Antoni Maria Claret, 211, 08041 Barcelona

Telèfon: 934 33 05 16


La Carassa, Barcelona

Amagat en un carreró del barri barceloní del Born, es troba aquest restaurant en el qual domina una decoració plena d'antiguitats i un ambient bohemi que li confereixen una atmosfera especial. En La Carassa, que porta alimentant als paladars més exigents més de 40 anys, es poden degustar les seves estupendes i diferents fondues, que a més de Emmentaler AOP i Le Gruyère AOP, inclouen ingredients variats com la poma, plàtan i pinya (fossa Hanna), pa, gambes i llagostins (fossa Afrodita) o tomaques cherry, patata vestida i xampinyons (fossa gastar), així com la seva raclette Rasputín. Ara és possible viure l'experiència fondues a casa, ja que el restaurant compta amb servei take away i lliurament a domicili.

Carrer del Brosolí, 1, 08003 Barcelona

Telèfon: 933 10 33 06


Les Vídues Cheese Bar, la Corunya

Es defineix com el primer cheese bar de la Corunya i és parada obligada per a tots els fans i amants del formatge. En la seva carta es troben més de cinquanta referències nacionals i internacionals. Aquí trobem formatges suïssos que poden gaudir-se en la seva fondue i en la seva raclette tradicional o en les seves que poden ser consumides en taules, un viatge gastronòmic a través d'una cuidada selecció de formatges.

Rúa Nicaragua, 2, 15005 la Corunya

Telèfon: 881 92 61 28


La caseta suïssa, Calpe (Alacant)

És un petit racó del país helvètic en l'alacantina Calpe. I és que el restaurant assembla el típic xalet suís, tant en l'entrada com a l'interior, i sobretot en la seva cuina, especialitzada, com no en la gastronomia del país, amb plats tradicionals com el Spätzli (pasta suïssa) “Geissenpeter” en salsa cremosa de Emmentaler AOP. Però, sens dubte, les especialitats són les fondue, especialment les de formatge, entre les quals destaquen l'original (amb Le Gruyère AOO i Emmentaler AOP).

Jardí, 9 (edifici Apol·lo 3) 03710 Calp (Alacant)

Telèfon: 965 83 06 06


Bar Juan Carlos, Sevilla

En ple barri sevillà de Triana, ens trobem amb aquest mític lloc fundat en 1993 per Juan Carlos Gutiérrez en el qual es poden trobar 120 tipus de formatge diferents i per a acompanyar-los, amb més de 80 tipus diferents de cerveses procedents de tot el món. Aquí no poden faltar formatges com el Tête de Moine o el Emmentaler AOP. La seva filla, Inma Gutiérrez i el seu espòs, Alejandro Carranza, han començat a prendre les regnes d'aquest negoci familiar en el qual el que formatge i cervesa maridan a la perfecció. Bar Juan Carlos també prepara comandes per a recollir. No admet reserves.

Febus 6 41010 Sevilla

Telèfon: 646 28 63 76

enrere

Galetes d'aquesta pàgina: El nostre lloc web fa servir galetes perquè els nostres socis puguin reconèixer i comprendre com fer ús del nostre lloc web. En visitar el nostre lloc web, reconeixeu que esteu d'acord amb com fem servir les galetes. Més informació.