Pàgina web disponible només de manera limitada
Si us plau, activi les cookies per utilitzar la pàgina web en tota la seva extensió

5 receptes saludables i senzilles per a gaudir d'un pícnic de primavera amb Emmentaler AOP

Amb l'arribada del bon temps, un dels millors plans per a gaudir a l'aire lliure és un pícnic en petit comitè en família o amb amics. Per la seva facilitat de manipulació i de combinació, Emmentaler AOP és, segons Fundació Alícia, un ingredient perfecte per a entrepans i sandvitxos, cuscús de coliflor o conserves casolanes senzilles de preparar i, sobretot, saludables.

5 receptes saludables i senzilles per a gaudir d'un pícnic de primavera amb Emmentaler AOP

Barcelona, maig 2021 – Sembla que el bon temps ha arribat per a quedar-se. I, sens dubte, un dels millors plans per a gaudir a l'aire lliure i fugir de les multituds és fer un pícnic en petit comitè en família o amb amics. Quines receptes saludables, fàcils i originals podem preparar? Un estudi elaborat per Fundació Alícia, dedicada a la innovació tecnològica en cuina, a la millora dels hàbits alimentaris i a la valoració del patrimoni agroalimentari, veu en Emmentaler AOP, un formatge que pot servir com a acompanyant ideal per a elaborar diferents opcions.

La seva facilitat de manipulació per a tallar i donar diferents formes al formatge (daus, làmines, ratllat, encenalls…) sense que es deformi fàcilment gràcies a la seva textura ferma, així com la seva capacitat per a combinar-lo amb un gran ventall de productes i elaboracions, fan d'aquest formatge l'excusa perfecta per a pensar en plats i elaboracions adaptats a un pla de pícnic. Si a tot això sumem que és un formatge elaborat amb llet crua a base de vaques que pasturen en llibertat i s'alimenten de pastura fresca i fenc, 100% lliure d'additius artificials, amb tècniques sostenibles i és apte tant per a celíacs com per a intolerants a la lactosa, tenim l'ingredient perfecte per a preparar receptes saludables i fàcils. Et donem algunes idees:

- Entrepans i sandvitxos. Hi ha moltíssimes opcions de preparar sandvitxos i entrepans amb aquest formatge, prioritza utilitzar ingredients frescos i de temporada. Algunes propostes per a un pícnic de primavera estiu són:

    o Sandvitx de marisc, alvocat i Emmentaler AOP: Retira la polpa d'un alvocat madur, afegeix una cullerada d'oli d'oliva, una mica de sal i pebre i pica tot amb ajuda d'una forquilla fins a obtenir una pasta homogènia. Amb ajuda d'un pelador, saca unes làmines de formatge Emmentaler AOP. Per a muntar el sandvitx, utilitza dues llesques de pa tipus brioix, unta una mica de la crema d'alvocat, afegeix unes cullerades de carn de cranc i acaba amb les làmines de formatge Emmentaler AOP i una mica de cebollí picat.

   o Entrepà de carabassó a la planxa, ceba caramel·litzada i Emmentaler AOP: Pela i tala en tires fines una ceba i escalfa-la a foc baix en una paella amb un chorrito d'oli d'oliva i sal fins que estigui daurada i caramel·litzada. Amb ajuda d'un pelador o mandolina, curta unes làmines de carabassó i marca-les a la planxa amb un chorrito d'oli d'oliva i sal. Utilitza un pa de motlle integral per a fer l'entrepà, torra'l lleugerament i, quan encara estigui calent, afegeix Emmentaler AOP ratllat per damunt perquè es fongui lleugerament. Emplena-ho amb una mica de ceba caramel·litzada, les tires de carabassó a la planxa.

   o Pepito de pebrot verd fregit, llom de porc i Emmentaler AOP: Lava i tala a tires un pebrot verd. Sofregeix-ho lleugerament amb una mica d'oli en una paella a foc medioalto. Salpimienta els filets de llom de porc i cuina'ls en la mateixa paella on has cuinat el pebrot juntament amb un gra d'all picat fins que estiguin ben cuits i prenguin un to daurat. Tala a làmines quadrades el formatge Emmentaler AOP. Per a muntar el pepito, utilitza un pa rústic de barra. Talla-ho a la meitat i emplena-ho amb el llom de porc, el pebrot verd i les làmines de Emmentaler AOP

- Cuscús de coliflor. Les amanides també són una molt bona opció per a compartir. Per a fer una versió de cuscús o molles, però per a aquesta primavera-estiu, proposem aquest cuscús vegetal on el toc fresc de la coliflor combinarà molt bé amb el formatge Emmentaler AOP. Ratlla la coliflor amb el forat fi de la ratlladora i salta-la lleugerament en la paella amb un chorrito d'oli d'oliva verge extra i una miqueta de sal per a donar-li un toc cruixent, però sense que perdi el toc fresc i floral que té aquesta verdura en cru. Acompanya l'amanida amb uns daus de formatge Emmentaler AOP, uns daditos petits de pastanaga, passes, espàrrecs verds bullits a trossets, tomaques cherry i l'amaniment que més t'agradi. Menja-la a temperatura ambient

- Conserves casolanes i bon pa. Aprofita quan siguin les temporades de les verdures que més t'agradin (carxofes, tomàquets, espàrrecs, pebrot…) per a fer diferents conserves que després puguis utilitzar fàcilment per a diferents elaboracions i en qualsevol moment de l'any. I si no, també trobaràs diferents marques en els supermercats que ofereixen bones conserves de vegetals (carxofes de Tudela, espàrrecs de Navarra, pebrots del Bierzo, pebrots de piquillo…). Aprofita per a menjar-les acompanyades d'un bon pa, un chorrito d'oli d'oliva verge extra i uns daditos de formatge Emmentaler AOP.

I de beguda? A més de sucs i aigües aromatitzades, et recomanem l'orxata. És una beguda refrescant elaborada a partir de xufla que es distingeix pel seu color blanquinós i la seva textura densa, lleugerament terrosa amb notes similars a la nou; amb un lleuger sabor dolç i amb un lleuger regust amarg, notes que faran que combini amb el formatge Emmentaler AOP per similituds de gust i aromàtiques.

enrere

Galetes d'aquesta pàgina: El nostre lloc web fa servir galetes perquè els nostres socis puguin reconèixer i comprendre com fer ús del nostre lloc web. En visitar el nostre lloc web, reconeixeu que esteu d'acord amb com fem servir les galetes. Més informació.