Pàgina web disponible només de manera limitada
Si us plau, activi les cookies per utilitzar la pàgina web en tota la seva extensió

4 productes de temporada per a acompanyar 4 formatges suïssos

Raïm, codony, castanyes i figues són algunes de les estrelles de la tardor molt típiques del nostre país. Treu-los més partit a aquests productes de temporada combinant-los en els teus plats amb Formatges de Suïssa

4 productes de temporada per a acompanyar 4 formatges suïssos

La tardor ja és aquí, i la naturalesa dóna pas als productes d'aquesta estació. I encara que és cert que avui dia durant tot l'any podem consumir qualsevol aliment, quina millor època per a aprofitar els que són de temporada, ja que el sabor és més pur i també millora el preu. La tardor és l'època en quina en els mercats i en les nostres taules no haurien de faltar productes de temporada, com a raïm, codony, castanyes i figues, perfectes tots ells perquè vagin acompanyats de formatges suïssos en una saborosa taula de formatges.

Textura, acidesa, dolçor o suavitat són algunes de les consideracions d'aquests productes de temporada que fan que aconsegueixin la seva màxima esplendor quant a sabor quan els acompanyem amb deliciosos formatges suïssos. Et proposem algunes idees perquè acompanyis aquests productes de temporada amb quatre de les varietats helvètiques més conegudes a Espanya: Le Gruyère AOP, Tête de Moine AOP, Emmentaler AOP, i Appenzeller®, tots ells elaborats de manera artesanal segons receptes centenàries i a base de llet crua de vaques alimentades amb herbes de les muntanyes i valls suïsses.

A més, no contenen additius, conservants ni colorants i tampoc glútens ni lactosa.

A continuació, et presentem algunes idees de com combinar formatges suïssos i productes de temporada per a sorprendre't o fascinar als teus convidats:

Le Gruyère AOP: Es tracta d'un formatge de pasta dura que s'elabora en el cantó de Friburg des del segle XII. D'un sabor delicat i aroma pronunciada, és perfecte per a acompanyar-lo amb productes tardorencs com poden ser les castanyes, un ingredient molt versàtil, ja que crues són una mica aspres i en cuinar-les, el seu sabor es transforma en dolç, feblement aromàtic i molt agradable. Per això, la combinació de Le Gruyère AOP i castanyes és perfecta per a aperitius o en plats de cullera, com pot ser una deliciosa crema. Bull una olla de brou, afegeix les castanyes pelades i, finalment, nata líquida i el gran toc final, taquitos de Le Gruyère AOP que es desfaran en triturar-ho tot.

Tête de Moine AOP: És reconegut pel seu famós tall en forma de flor i el seu sabor és pur, intens i lleugerament salat. Si ho combinem amb el peculiar sabor fruiter i aroma perfumada de la figa, obtindrem una mescla perfecta per a plats amb tocs dolços com una amanida o uns cardis. A més, Espanya és un dels majors productors de figues pel que podràs trobar diferents varietats en el supermercat durant aquestes dates fins i tot en format de melmelades, que són ideals per a prendre amb torrades i formatge.

Emmentaler AOP: El formatge més gran de Suïssa, elaborat únicament amb ingredients naturals. A més, agrada a tots els paladars pel que no pot faltar en cuina i, molt menys, en una taula de formatges. Subtilment dolç, amb sabor suau a nou, és ideal per a acompanyar-ho amb raïm de taula. Per exemple, la moscatell, molt abundant en les zones de València i Màlaga, és un tipus de raïm blanc o habitat de gra rodó molt dolç que no pot faltar en la teva taula de formatges.

Appenzeller®: El formatge més misteriós de Suïssa, ja que s'elabora amb una enigmàtica salmorra d'herbes la composició de les quals és un secret sota clau. Aromàtic i intens, és una joia del tradicional cantó de Appenzell, que recomanem acompanyar amb una fruita tan de temporada i tan típicament espanyola com és el codony. Es pot consumir bé en dolç de codony, una recepta per a la qual només es requereix sucre com a complement, o en la clàssica melmelada. Aquestes versions d'aquest fruit dolç acompanyades del potent Appenzeller®, captivaran als teus convidats.

enrere

Galetes d'aquesta pàgina: El nostre lloc web fa servir galetes perquè els nostres socis puguin reconèixer i comprendre com fer ús del nostre lloc web. En visitar el nostre lloc web, reconeixeu que esteu d'acord amb com fem servir les galetes. Més informació.