Pàgina web disponible només de manera limitada
Si us plau, activi les cookies per utilitzar la pàgina web en tota la seva extensió

Suïssa, campiona mundial del formatge

Le Gruyère AOP, guanyador de l'World Championship Cheese Contest

Aquest formatge ha competit amb més de 3.000 varietats al concurs formatger més prestigiós del món

Suïssa, campiona mundial del formatge

Barcelona, ​​març de 2020.- Suïssa s'ha coronat, en el famós World Championship Cheese Contest, celebrat els passats 3, 4 i 5 març a Madison (Wisconsin, EUA), com a país del formatge per excel·lència. I és que un Le Gruyère AOP presentat per Michael i Monika Spycher de la formatgeria Fritzenhaus i amb 98.81 punts, ha estat proclamat guanyador indiscutible d'entre 3.667 varietats, seguit per un altre formatge suís, 1 Gallus Grand Cru, de Hardegger Käse AG.


En aquest concurs de referència, el més important del sector, els formatges són jutjats en més de 100 categories diferents per un jurat d'experts, i en la present edició, els tecnòlegs de la llet i artesans formatgers suïssos han demostrat que la qualitat dels seus productes està per sobre de la mitjana. Així, han aconseguit fer-se amb un total de 24 medalles dins de les diferents categories (7 d'or, 10 de plata i 7 de bronze).


I és que Suïssa és un país referent en cultura formatgera artesana des de fa centenars d'anys: els seus formatges se segueixen elaborant de manera tradicional i no hi ha fàbriques ni producció industrial sinó petites formatgeries.

Així, la qualitat dels seus formatges prové del fet que són 100% naturals: no contenen additius, conservants ni hormones, no s'usen antibiòtics per a la criança el bestiar destinat a la producció del formatge i s'elaboren cada dia exclusivament amb llet crua procedent de vaques alimentades amb herbes i pastures naturals.


A més, són aptes per a tots els paladars, ja que no contenen gluten ni lactosa. Els formatges suïssos més coneguts a Espanya són Le Gruyère AOP, Emmentaler AOP, Appenzeller®, Tête de Moine AOP, Sbrinz AOP i L'Etivaz AOP.

 

 

enrere

Galetes d'aquesta pàgina: El nostre lloc web fa servir galetes perquè els nostres socis puguin reconèixer i comprendre com fer ús del nostre lloc web. En visitar el nostre lloc web, reconeixeu que esteu d'acord amb com fem servir les galetes. Més informació.