Pàgina web disponible només de manera limitada
Si us plau, activi les cookies per utilitzar la pàgina web en tota la seva extensió

Els formatges suïssos, naturalment lliures de gluten i lactosa

La transformació de la lactosa en àcid làctic es produeix en el procés d'elaboració del formatge

Les vaques lleteres suïsses es nodreixen de pastures naturals i en cap cas de cereals o altres aliments amb gluten

 

Els formatges suïssos, naturalment lliures de gluten i lactosa

Barcelona, juliol de 2020.- Els formatges suïssos s'elaboren des de fa centenars d'anys de manera artesanal, seguint pas a pas antigues receptes que s'han anat transmetent de generació en generació i totes les varietats es caracteritzen pel seu altíssim nivell de qualitat. Per tot això, Suïssa és referent indiscutible en la cultura formatgera mundial. Però una altra de les principals característiques d'aquests aliments és que són aptes per a intolerants a la lactosa i al gluten i, per tant, poden gaudir-los tots els paladars.

No contenen lactosa

Així, i en contra de la creençapopular segons la qual tots els formatges contenen lactosa perquè s'elaboren amb llet, no és així en el cas de les varietats suïsses. El perquè de l'absència d'aquesta mena de sucre en aquests aliments el trobem en el seu procés d'elaboració. I és que en les primeres 24 hores d'aquest meticulós i delicat procediment, la lactosa es transforma en àcid làctic i altres substancies fruit de l'acció dels bacteris làctics.

Lliures de glútens

Els formatges suïssos són aptes també per a intolerants al gluten, un altre dels problemes relacionats amb l'alimentació més estesos a nivell mundial. I és que l'alimentació de les seves vaques es basa únicament en pastures naturals i fenc, i en cap cas s'alimenten de cereals o un altre tipus d'aliments que poguessin contenir glútens. A més, el fet que el bestiar pasturi lliurement i s'alimenti d'herbes i flors de les valls i muntanyes suïsses i la no utilització d'additius, conservants o colorants en l'elaboració dels formatges, els converteix en un producte totalment natural.

En definitiva, aquests deliciosos formatges poden ser assaborits per tots en qualsevol de les seves aplicacions. Així, algunes de les varietats més conegudes a Espanya són Le Gruyère AOP, Emmentaler AOP, Appenzeller®, Tête de Moine AOP, L’Etivaz AOP, Sbrinz AOP i Vacherin Fribourgeois AOP. Tots ells estan exempts de glútens i lactosa, no contenen conservants ni additius i són cent per cent naturals, artesans i tradicionals.

enrere

Galetes d'aquesta pàgina: El nostre lloc web fa servir galetes perquè els nostres socis puguin reconèixer i comprendre com fer ús del nostre lloc web. En visitar el nostre lloc web, reconeixeu que esteu d'acord amb com fem servir les galetes. Més informació.