Pàgina web disponible només de manera limitada
Si us plau, activi les cookies per utilitzar la pàgina web en tota la seva extensió

Diga-li amb les flors de Tetê de Moine AOP, les més originals i saboroses que podràs menjar

Diga-li amb les flors de Tetê de Moine AOP, les més originals i saboroses que podràs menjar

La seva presència a qualsevol preparació culinària convertirà la taula en un imant per a tots els sentits. Una varietat de sabor pur que s'elabora en menys de 10 formatgeries de la zones de muntanya.

 

El formatge Tête de Moine AOP t'ofereix una saborosa excusa per celebrar el 14 de febrer a casa. És el més romàntic dels formatges suïssos ja que es raspa en forma de flor, amb un utensili anomenat girolle que aconsegueix alliberar totes les seves propietats organolèptiques, convertint cada mos en un autèntic plaer. Si regales flors, que siguin de Tête de Moine AOP, una experiència per gaudir amb els cinc sentits.

 

La vista, per la seva bella forma. Et recomanem acabar la recepta fent les flors de Tête de Moine AOP en directe, sobre la taula i col·locant-les al plat després. Són tan delicades i elegants que donen un toc original, sensual i altament estètic a qualsevol creació culinària.

 

El tacte, millor en receptes aptes per menjar amb els dits: la suavitat de les fines làmines arrissades es desfà a la mà. L'oïda, pel suau acariciar de la girolle sobre la peça. L'olfacte… què dir!. És un formatge de llet crua de vaques que pasturen en llibertat i s'alimenten de pastura fresca i fenc, 100% lliure d'additius artificials.

 

I, per descomptat, el gust ja que en raspar-se amb la girolle, el Tête de Moine AOP allibera tota l'aroma i les seves reminiscències salines. Amb aquesta tècnica, la superfície del formatge entra en contacte amb l'oxigen i com a conseqüència potencia les seves propietats organolèptiques.

 

Coneix millor el Tête de Moine AOP

Originari de la regió del Jura, els monjos del monestir de Bellelay l'elaboraven minuciosament ja des del segle XII. D'aquí el seu nom, Tête de Moine (cap de monjo), per la similitud entre el formatge, una vegada oberta l'escorça superior, amb la coroneta afaitada dels monjos.

 

En l'actualitat, el seu sabor pur obeeix a les mans de mestres formatgers que el produeixen en menys de 10 formatgeries de llogaret de les zones de muntanya de les regions de Franches Montagnes, Porrentruy, Moutier i Courtelary.

 

D'aroma distingida i refinada i massa semidura, cada peça d'aquest formatge no arriba al quilo de pes i la seva maduració oscil·la entre els 3 i els 4 mesos.

Article secció + tema
enrere

Galetes d'aquesta pàgina: El nostre lloc web fa servir galetes perquè els nostres socis puguin reconèixer i comprendre com fer ús del nostre lloc web. En visitar el nostre lloc web, reconeixeu que esteu d'acord amb com fem servir les galetes. Més informació.