Pàgina web disponible només de manera limitada
Si us plau, activi les cookies per utilitzar la pàgina web en tota la seva extensió
Formatge alpí del Ticino AOP
Formatge alpí del Ticino AOP

Formatge alpí del Ticino AOP

«La seva peculiaritat es deu a les característiques específiques de la flora de les pastures alpines i al mètode de producció. Als Alps del cantó del Ticino, a una altura d'entre 1.500 i 2.400 metres sobre el nivell del mar, creixen moltes herbes saboroses i riques en espècies. En una pastura alpina s'hi poden trobar fins a 250 varietats de plantes diferents, mentre que a una pastura de la vall n'hi ha un màxim de 20. I és precisament aquesta biodiversitat, que pot canviar en funció de la muntanya, la que atorga al formatge els seus extraordinaris, únics i singulars sabors i aromes. »
Formatge semidur
Tipus de formatge
Llet crua
Processament de la llet
Llet de vaca
Tipus de llet
Gras
Mín.
45%
Contingut de greix
Quall animal
Quall
Quall
Tolerabilitat
Sense gluten
Mesos
2
Durada de la curació
Sabor
Suau
Aromàtic
Labels
AOP/IGP
Regió
Ticino
Estació
Maig-Octubre
Mida de la roda
3.00-10.00 kg
Tessiner Alpkäse AOP

Aquest formatge alpí es considera precursor del formatge de pasta dura i semidura. Els primers registres escrits demostren que l'aprofitament dels Alps ja estava arrelat profundament a la societat agrícola del cantó de Ticino.

STEA
Società Ticinese di Economia Alpestre

6955 Cagiallo
Telefon: +41 (0) 91 943 55 82

Galetes d'aquesta pàgina: El nostre lloc web fa servir galetes perquè els nostres socis puguin reconèixer i comprendre com fer ús del nostre lloc web. En visitar el nostre lloc web, reconeixeu que esteu d'acord amb com fem servir les galetes. Més informació.