Pàgina web disponible només de manera limitada
Si us plau, activi les cookies per utilitzar la pàgina web en tota la seva extensió
Sbrinz AOP
Sbrinz AOP

Sbrinz AOP

«El formatge dur més antic de Suïssa s'elabora des de fa més de 500 anys als cantons del centre del país. Ja el 1530, els comerciants exportaven amb mules les rodes daurades i sòlides de Sbrinz des de Brienz, a través de Meiringen, els ports de Grimsel i Gries, fins arribar a Itàlia per obtenir sal i vi per al formatge. No és, doncs, cap sorpresa que la fama de l'Sbrinz traspassés les fronteres. Els amants del formatge d'arreu del món n'apreciaven el sabor especialment aromàtic i la seva distintiva textura engrunadissa. L'Sbrinz AOP es produeix amb llet crua pura i conté un 45% de greix en matèria seca. Després d'un abundant bany de sals, es porta a la cova per a una sudoració on es deixa a 18 graus durant uns dies perquè perdi el greix i l'aigua. Posteriorment, a la cova de curació, les rodes es col·loquen en vertical de manera que arribi més l'aire a la crosta. En aquest pas es freguen amb molta cura. Atès que la cura dura un mínim de 18 mesos, l'Sbrinz AOP es torna un formatge magníficament engrunadís i extremadament lleuger en la digestió. »
Amstad Chäslädeli GmbH, Zürich Windlin St. Niklausen AG, St. Niklausen OW
Formatge extradur
Tipus de formatge
Llet crua
Processament de la llet
Llet de vaca
Tipus de llet
Gras
Mín.
45%
Contingut de greix
Quall animal
Quall
Quall
Tolerabilitat
Sense lactosa
Sense gluten
Mesos
18-36
Durada de la curació
Sabor
Aromàtic
Salat
Forta
Labels
AOP/IGP
Regió
Suïssa Central
Estació
Tot l'any
Mida de la roda
35.00-48.00 kg
Sbrinz AOP

Sbrinz AOP, cap altre formatge es pot gaudir de formes tant diverses com aquesta varietat de pasta molt dura de la Suïssa interior: en bocins, en rotlles o ratllat.

Sbrinz Käse GmbH
Merkurstrasse 2

6210 Sursee
Telefon: +41 (0) 41 914 60 60
Telefax: +41 (0) 41 914 60 61

Galetes d'aquesta pàgina: El nostre lloc web fa servir galetes perquè els nostres socis puguin reconèixer i comprendre com fer ús del nostre lloc web. En visitar el nostre lloc web, reconeixeu que esteu d'acord amb com fem servir les galetes. Més informació.