Suïssa: un país de formatges

Gran varietat i alta qualitat

Suïssa és un país de pastures. Prop del 80% de la terra no és apropiada per als cultius i es destina sobretot a la cria de bestiar. Sense la cria de vaques i de bestiar boví, les pastures ràpidament es malmetrien. No estaria garantit el poblament de les regions alpines i es perdria una atractiva regió per al temps d'oci i descans.

La fabricació de formatge compta a Suïssa amb una tradició centenària. Emmentaler AOP, Le Gruyère AOP i Sbrinz AOP, així com Appenzeller® o Tête de Moine AOP són alguns dels formatges més coneguts tant a Suïssa com a l'estranger. En total es fabriquen més de 450 varietats de formatge suís. Gairebé la meitat de la llet subministrada es transforma en formatge.
El formatge suís es caracteritza per ser un producte d'alta qualitat, natural i saborós, la qual cosa es pot atribuir a les normes de producció, els controls de qualitat i les especificacions mediambientals estrictes. No és cap sorpresa que el formatge formi part del menú diari dels gurmets.