Receptes amb formatge suís
Anar a visió general
Torrada rústica amb formatge Tête de Moine AOP

Torrada rústica amb formatge Tête de Moine AOP

Ingredients

Per a 6 llesques Dificultat: fàcil
1 batedora
1 fulla de paper d'alumini

Per a la crema
30 g de formatge Tête de Moine AOP
150 g de pèsols
1 ceba
1 pastanaga
2 grans d’all
2 fulles de llorer
2 claus d’olor (espècia)
1 cullerada de nata de cuina
20 g de mantega
Sal i pebre

Per a la guarnició
6 Rosetes de formatge Tête de Moine AOP
1 salsitxa de Morteau o salsitxa de Frankfurt
1 llesca de pa de campanya
12 tomàquets cirerol
Amanida

Temps necessari: Preparació: 30 min. Cocció: 1 h. 30 min.

Preparació

Tallar un tros de salsitxa de Morteau crua. Reservar.
Preescalfar el forn a 210° C.
Embolcallar la salsitxa en paper d’alumini, com en papillota.
Fornejar durant 1 hora i 30 minuts. Retirar del forn i reservar.

Per a la crema
Rentar els pèsols amb aigua freda i posar-los en una cassola amb 1/2 litre d’aigua freda amb sal.
Escalfar lentament i deixar bullir durant 15 minuts.
Mentre, pelar i picar la ceba, l’all i la pastanaga. Quan l’aigua comenci a bullir, afegir l’all, la ceba, la pastanaga, les fulles de llorer i els claus.
Afegir la rodanxa de salsitxa crua.
Salpebrar.
Coure durant 1 hora sense tapa.
Remoure de tant en tant, afegir una mica d’aigua si és necessari.
Escórrer i triturar amb la batedora (o pel passapuré) per obtenir un puré fi.
Afegir la mantega, la nata i els 30 g de formatge Tête de Moine AOP.
Mesclar suaument fins obtenir una crema suau i densa.
Deixar refredar i posar a la nevera.

Per a la guarnició
Torrar les llesques de pa. Tallar la salsitxa de Morteau coita en rodanxes fines.
Amb l’ajuda d’una espàtula, estendre una mica de crema de pèsols a cada llesca de pa i col·locar a sobre una rodanxa de salsitxa, calenta o freda.
Tallar els tomàquets cirerol per la meitat i col·locar-los sobre les llesques de pa.
Finalitzar col·locant suaument una Roseta de Tête de Moine AOP i algunes fulles d’amanida.

Video

Formatge en aquesta recepta

Anar a visió general