Receptes amb formatge suís
Anar a visió general
Pollastre gratinat amb salsa de Gruyère AOP

Pollastre gratinat amb salsa de Gruyère AOP

Ingredients

Per a 4 persones.
125 g de formatge Gruyère AOP
1 cullerada de midó de blat de moro o fècula de patata
1,5 dl llet
1 ou blanc
Nou moscada
300 g de pebrot vermell
150 g de pebrot groc
150 g de pebrot verd
1 ceba gran
1 dent d’all
2 cullerada d’oli d’oliva
Sal, pebre
1 culleradeta de farigola
4 pits de pollastre, de 120 g cadascuna

Preparació

Tallar els pebrots a tires. Partir la ceba en dues meitats transversalment, i tallar-les en tires fines. Tallar finament l’all. Escalfar 1½ cullerades d’oli. Afegir les verdures, condimentar amb sal, pebre i farigola, i cuinar durant 10 minuts.

Barrejar el midó de blat de moro amb la llet en una paella petita. Ratllar el Gruyère AOP i afegir la llet. Cuinar a foc lent fins que el Gruyère AOP es desfaci i la salsa sigui cremosa. Deixar refredar una mica, barrejar-lo amb l’ou i condimentar amb sal, pebre i nou moscada finament ratllada.

Escalfar la resta de l'oli. Condimentar els pits de pollastre amb sal i pebre i fregir en oli calent durant 1½ minuts per cada costat.

Posar els pebrots en un plat per gratinar, posar a sobre els pits de pollastre i cobrir amb la salsa de Gruyère AOP. Fornejar a 200 ºC durant 20 minuts.

Recomanació

Servir amb arròs o patates bullides.

Formatge en aquesta recepta

Font

Interprofession du Gruyère

Interprofession du Gruyère

www.gruyere.com

Anar a visió general