Receptes amb formatge suís
Anar a visió general
Muffins d'Appenzeller® i llavors de rosella, farcits de figues rostides

Muffins d'Appenzeller® i llavors de rosella, farcits de figues rostides

Ingredients

Per a 12 mini muffins
1 safata de 12 mini muffins de Ø 5 cm
1 safata de forn

Per a la massa dels muffins
25 g de formatge Appenzeller® ratllat
135 g de farina
40 g de sucre en pols
½ bosseta de llevat en pols
Una mica de sal
85 ml de llet
30 g de mantega
1 ou
2 culleradetes d’extret de vainilla líquida o una beina de vainilla
La pell i el suc d’1 llimona
2 cullerades de llavors de rosella

Per a les figues rostides
4 figues
1 cullerada de mel
1 rajolí d’oli d’oliva
El suc d’1 llimona
1 branca de farigola
Pebrot d’Espelette
Flor de sal

Per a la guarnició
25 g de formatge Appenzeller® en bastonets
1 branca de farigola

Temps necessari: Preparació: 25 min. Cocció: 20 min.

Preparació

Per a la massa dels muffins
Preescalfar el forn a 210°C, untar amb mantega i enfarinar el motlle.
En un bol, barrejar la farina, el sucre, el llevat en pols, les llavors de rosella, la ratlladura de llimona, la vainilla i la sal.
Afegir l’ou, la llet, la mantega fosa, el suc de la llimona i, finalment, el formatge Appenzeller® ratllat. Mesclar amb l’ajuda d’una espàtula.
Omplir els motlles i fornejar durant 12 minuts.
Els muffins han de quedar ben daurats.
Esperar a que es refredin abans de treure’ls del motlle.

Per a les figues rostides
Preescalfar el forn a 180°C, rentar i eixugar les figues. Tallar-les en dos trossos o en quarts i posar-les en el motlle. Ruixar les figues amb una mica d’oli d’oliva i mel.
Assaonar amb la flor de sal, el pebrot d’Espelette, el suc de llimona i farigola fresca.
Posar les figues al forn durant deu minuts ruixant-los regularment amb el seu suc.

Per a la guarnició
Tallar el cap dels muffins i buidar l’interior amb un ganivet.
Farcir cada muffin amb les figues rostides.
En el moment de servir, afegir 2 bastonets de formatge Appenzeller® i la farigola.

Video

Formatge en aquesta recepta

Font

Swiss Cheese Touch

Anar a visió general