Receptes amb formatge suís
Anar a visió general
Milfulles d'Emmentaler AOP i tapenades caseres

Milfulles d'Emmentaler AOP i tapenades caseres

Ingredients

Per a 12 mini-milfulles
120 g d'Emmentaler AOP
125 g de pasta brisa
12 fulles boniques d'alfàbrega

Tapenade d'olives verdes
15 olives verdes grans
1 cullerada sopera de tàperes rentades i escorregudes
1 cullerada de cafè de suc de llimona fresc
1 cullerada de cafè d'oli d'oliva

Tapenade de tomàquets secs
200 g de tomàquets secs en oli
1 gra d'all gran
2 cullerades soperes d'ametlles
1 cullerada sopera tàperes rentades i escorregudes
1 cullerada de cafè de suc de llimona fresc
2 cullerades de cafè d'oli d'oliva

Temps necessari: Preparació: 25 min. Repòs: 20 min. Cocció: 15 min.

Preparació

Estireu la pasta brisa i retalleu els discos amb l'ajuda d'un tallador.
Preescalfeu el forn a 180º (nº 6).
Fornejar els discos durant 15 minuts fins que estiguin daurats.
Col·loqueu sobre una reixeta i deixeu refredar.
Passeu l'Emmentaler AOP per una mandolina i retalleu les rodanxes obtingudes en discos (el mateix diàmetre que la pasta brisa) amb l'ajuda d'un tallador.

Posar successivament sobre cada disc de pasta brisa:
- una làmina d'Emmentaler AOP
- una capa de tapenade d'olives
- una lámina d'Emmentaler AOP
- una capa de tapenade de tomàquets secs

Repetiu l'operació dos o tres cops.

Tapenade d'olives verdes
Treieu els ossos i talleu les olives a trossets. Triturar les olives juntament amb les tàperes, suc de llimona i oli d'oliva i barregeu fins a obtenir una pasta homogènia.

Tapenade de tomàquets secs
Talleu els tomàquets i tritureu-los en un morter juntament amb l'all, les ametlles torrades prèviament, les tàperes, el suc de llimona i l'oli d'oliva, fins a obtenir una pasta homogènia.

Video

Formatge en aquesta recepta

Font

SCM France

Anar a visió general